Om Wi-Fi-profilinnstillinger for automatisk tilkobling og passord per tilkobling

Du kan bruke Apple Configurator eller Profile Manager til å konfigurere en iOS-enhet til å koble til et trådløst nettverk. Du kan angi at enheten enten skal bruke automatisk tilkobling eller passord per tilkobling. Les om hvordan disse innstillingene fungerer.

I Apple Configurator og Profile Manager kan du angi at en iPhone, iPad eller iPod touch skal koble til et trådløst nettverk. For å gjøre dette, velger du automatisk tilkobling eller passord per tilkobling i innstillingene til iOS-enhetene. Men unngå bruk av begge på det samme nettverket.

Apple Configurator

Apple Configurator lar deg velge både Automatisk tilkobling og Bruk passord per tilkobling. Du bør unngå å bruke begge metodene på det samme nettverket. Det er ikke sikkert at iOS-enheten klarer å koble til et nettverk hvis du velger begge.

For eksempel vil organisasjonen din at iOS-enheter skal koble til «Firma-WLAN» automatisk. Hvis du velger begge tilkoblingsmetodene, bruker iOS-enheten bare innstillingen for passord per tilkobling.

Bruke automatisk tilkobling for å koble til et trådløst nettverk automatisk

Med Apple Configurator kan du bruke en profil til å angi at en iOS-enhet skal koble til et spesifikt trådløst nettverk automatisk.

Bruke et passord per tilkobling for å koble til et trådløst nettverk

For noen trådløse autentiseringsmiljøer kan du angi at en iOS-enhet skal bruke et passord per tilkobling. Dette er et engangspassord, og iOS lagrer ikke påloggingsopplysningene etter autentiseringen. Når enheten kobler seg til det samme nettverket igjen, vil brukeren bli bedt om å autentisere seg på nytt for å koble til nettverket.

No alt supplied for Image

Profile Manager

Profile Manager lar deg velge både Automatisk tilkobling og Bruk passord per tilkobling. Du bør unngå å bruke begge metodene på det samme nettverket. Det er ikke sikkert at iOS-enheten klarer å koble til et nettverk hvis du velger begge.

For eksempel vil organisasjonen din at iOS-enheter skal koble til «Firma-WLAN» automatisk. Hvis du velger begge tilkoblingsmetodene, bruker iOS-enheten bare innstillingen for passord per tilkobling.

Bruke automatisk tilkobling for å koble til et trådløst nettverk automatisk

Med Profile Manager kan du bruke en profil til å angi at en iOS-enhet skal koble til et spesifikt nettverk automatisk.

Bruke et passord per tilkobling for å koble til et trådløst nettverk

For noen trådløse autentiseringsmiljøer kan du angi at en iOS-enhet skal bruke et passord per tilkobling. Dette er et engangspassord, og iOS lagrer ikke påloggingsopplysningene etter autentiseringen. Når enheten kobler seg til det samme nettverket igjen, vil brukeren bli bedt om å autentisere seg på nytt for å koble til nettverket.

No alt supplied for Image

Konfigurasjonsalternativene automatisk tilkobling og passord per tilkobling er som standard ikke tilgjengelig i Profile Manager. Du kan eksportere en .mobileconfig-fil og legge dem til. Her er et eksempel: