Finn bilder eller albumer etter overføring av et bibliotek til Bilder

Hvis du tror du mangler bilder eller albumer etter at du har overført et iPhoto- eller Aperture-bibliotek til Bilder, sjekker du disse tingene.

Kontroller at du har overført riktig bibliotek

Hvis du har mer enn ett bibliotek i Bilder-mappen, ber Bilder deg om å velge biblioteket du vil overføre, første gang du åpner appen. Dette biblioteket blir standardbiblioteket og inneholder bildene som Bilder viser hver gang du åpner appen.

Hvis du velger et annet bibliotek første gang du åpner Bilder, for eksempel et eldre iPhoto-bibliotek, ser du kanskje ikke alle bildene du forventer å se. Du kan overføre et annet bibliotek ved å holde inne Tilvalg-tasten når du åpner Bilder. Da åpnes dialogboksen «Velg bibliotek», hvor du kan velge blant de tilgjengelige bildebibliotekene i Bilder-mappen:

Bildet har ingen alternativ tekst

Klikk på Mine album i sidepanelet for å se alle albumene dine

Første gang du åpner Bilder, ser du bildene dine i Øyeblikk-visningen. I denne visningen vises bildene dine individuelt, men ikke albumene dine. Klikk på Mine album i sidepanelet i Bilder-appen for å se dem.

Finn iPhoto-hendelser som har blitt til album

Når du overfører et iPhoto-bibliotek til Bilder, blir iPhoto-hendelser omgjort til album. Du finner disse albumene i en mappe som heter iPhoto-hendelser, i Album-visningen i Bilder.

Slå på Min bildestrøm

Hvis du hadde bilder i Min bildestrøm som var mer enn 30 dager gamle som du ikke importerte til iPhoto eller Aperture før du flyttet biblioteket til Bilder, vises ikke disse bildene i Bilder.

Hvis du nylig har opprettet Apple-ID-en din, kan det hende at Min bildestrøm ikke er tilgjengelig. Hvis Min bildestrøm ikke er tilgjengelig, bruker du iCloud-bilder for å beholde bildene og videoene dine i iCloud.

Du kan slå på Min bildestrøm i Bilder ved å følge fremgangsmåten:

1. Velg Bilder > Valg på menylinjen.

2. I Valg-vinduet klikker du på iCloud-fanen.

3. Klikk på Min bildestrøm.

Vent til Bilder har generert alle miniatyrbildene

Når du overfører et bibliotek til Bilder, kan det ta litt tid å generere miniatyrbilder for hele biblioteket. Bilder vises som hvite firkanter frem til det er opprettet miniatyrbilder for dem.

Finn ut hvordan Bilder viser smarte albumer og RAW + JPEG-bildepar

Bilder viser noen smarte albumer annerledes enn programmet som opprettet dem. Finn ut mer om hvordan Bilder viser smarte albumer fra iPhoto eller Aperture.

Hvis Aperture-biblioteket inneholdt RAW + JPEG-bildepar, er bare JPEG-filen synlig i Bilder.

Vis alle bildeserier

Sett med bilder som er tatt som en bildeserie med iPhone, vises med ett enkelt miniatyrbilde i Bilder. Hvis du vil se alle bildene i serien, dobbeltklikker du på miniatyrbildet og klikker på «Velg…».

Finn ut mer

Når du har oppdatert til Bilder for macOS, slår du på iCloud-bilder, slik at bilder og videoer blir lagret sikkert i iCloud og holdes oppdatert på iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og iCloud.com.