Mac mini (midten av 2011): Eksterne porter og kontakter

Lær om de eksterne portene og kontaktene på Mac mini (midten av 2011).

Porter på Mac mini (midten av 2011)

Merk: Alle porter og kontakter som dekkes i denne artikkelen, er plassert på inn-/utgangspanelet på datamaskinens bakside.

Strømport

Denne porten brukes til tilkobling av den innebygde strømforsyningen til Mac mini (midten av 2011). Denne kontakten har en annen utforming enn på tidligere Mac mini-modeller.

Gigabit Ethernet-port (10/100/1000 Gigabit Base-T)

Mac mini (midten av 2011) har en innebygd 10/100/1000 Gigabit Ethernet-port. Koble til en Ethernet-kabel fra et kabel- eller DSL-modem, en hub, svitsj eller ruter, eller til en annen Mac-maskin. Ethernet-porten støtter også jumborammer. Den tilkoblede enheten kan være en 10Base-T-, 100Base-TX- eller 1000Base-T-enhet. Porten registrerer automatisk hvilken type enhet som er tilkoblet. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.

Én FireWire 800-port

Mac mini (midten av 2011) har én 800 Mbps FireWire-port (IEEE 1394b) på 8 watt. 800 Mbps er en teoretisk maksimumsbelastning og de faktiske hastighetene kan variere. Denne porten benyttes av eldre iPod-enheter og andre enheter som videokameraer eller eksterne harddisker eller optiske stasjoner.

HDMI-port

Bruk HDMI-porten til å koble til en kompatibel HDMI-skjerm eller en DVI-skjerm med den inkluderte HDMI-til-DVI-adapteren. Bruk utvidet skrivebord eller videoavspeilingsmodus på opptil 1920 ganger 1200 piksler via denne porten.

Thunderbolt-port

Mac mini (midten av 2011) har en Thunderbolt-port som støtter:

• Mini DisplayPort-utgang med en Mini DisplayPort til Mini DisplayPort-kabel (ekstrautstyr)

• DVI-utgang med en Mini DisplayPort til DVI-adapter (ekstrautstyr)

• VGA-utgang med en Mini DisplayPort til VGA-adapter (ekstrautstyr)

• Dual-Link DVI-utgang med Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-adapter. Støtter 30-tommers Apple Cinema HD-skjerm (ekstrautstyr)

• HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort til HDMI-adapter

Koble til en Thunderbolt-enhet ved bruk av Apple Thunderbolt-kabelen (2 m).

Fire USB 2.0-porter (Universal Serial Bus)

Mac mini (midten av 2011) har fire USB 2.0-kompatible porter. Du kan koble USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheter til disse portene.

USB-portene har USB type A-kontakter, som har fire pinner hver.

USB 2.0-portene støtter lavhastighets, fullhastighets og høyhastighets dataoverføringer på opptil henholdsvis 1,5 Mbps (Megabit per sekund), 12 Mbps og 480 Mbps.

SD-kortspor

Med innebygd SD-kortplass kan Mac mini (midten av 2011) lese og skrive data til SD-medier. Kortplassen godtar kort som er Standard SD (Secure Digital) 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) 4 GB til 32 GB, og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) 32 GB og større.

Lydinngang/optisk lydinngang

Lydinngangen kan håndtere både digitale optiske inndata og analoge lydsignaler.

Analoge lydsignaler mottas via en 3,5 mm minitelefonkontakt. Lydinngang-porten tar inn stereosignaler på linjenivå med opptil 24-bits stereo og 44,1-192 kHz samplingsfrekvens. Den tar også en stereominiplugg-til-RCA-kabeladapter med tanke på tilkobling av stereoutstyr til datamaskinen.

Optisk lydutgang er SPDIF-format og bruker en standard TOSLINK-kabel med en TOSLINK-minipluggadapter som tar 24-bits stereo og 44,1-96 kHz samplingsfrekvens.

Hodetelefonutgang/optisk lydutgang

Hodetelefon-/linjeutgangsporten åpner for digitale optiske lydsignaler, analoge lydsignaler med 24-bits 44,1-192 kHz D/A-omformer, digitale lydsignaler opp til 24-bits stereo og 44,1-192 kHz samplingsfrekvens og støtter krypterte digitale lydsignaler (AC3 og DTS). Bruk en standard lydkabel med 3,5 mm metallplugg til den analoge hodetelefon-/linjeutgangen. For digital lyd kan du bruke Apple iPhone-hodesett med mikrofon eller en standard TOSLINK-kabel med en TOSLINK-minipluggadapter.