OS X Server (Mountain Lion): Opprette diskfiler for NetInstall, NetRestore og NetBoot

Du kan installere OS X over et nettverk med OS X Servers NetInstall-tjeneste, ved å bruke NetInstall- eller NetRestore-diskfiler. Du kan også starte klientsystemer over nettverket fra en standardisert installasjon av OS X, ved å bruke NetBoot-diskfiler.

Lær hvordan du oppretter diskfiler som vil støtte maskinvaren som brukes av klientsystemene dine.

Mac-maskiner leveres med en bestemt versjon av OS X. Du kan se versjonen og byggversjonen til operativsystemet ved å bruke fremgangsmåten i no denne artikkelen.

Hvis versjonen og byggversjonen til Mac-maskinen din er eldre enn versjonen og byggversjonen til operativsystemet som er tilgjengelig fra Mac App Store, må du bruke den datamaskinspesifikke byggversjonen som Mac-maskinen din ble levert med til å opprette en diskfil for den bestemte maskinvareenheten. Dette gjør du ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Valgfritt: Start klientsystemet i Internett-gjenopprettingmodus, og gjenopprett operativsystemet.

2. Valgfritt: Etter å ha gjenopprettet klientsystemets programvare, kan du opprette brukerkontoer, installere ytterligere programvare og foreta andre konfigurasjonsendringer som du vil at diskfilen din skal ha.

3. Koble klientsystemet ditt til et administrasjonssystem ved å bruke måldiskmodus.

4. På administrasjonssystemet åpner du System Image Utility fra /System/Bibliotek/CoreServices-mappen.

5. Klientsystemets stasjon vises som en kilde i System Image Utility, som kan brukes til å opprette en NetRestore- eller NetBoot-diskfil. Velg den og fortsett med å opprette diskfilen.

Hvis Mac-maskinen din ble levert med en versjon eller byggversjon som er nyere enn versjonen og byggversjonen til operativsystemet som er tilgjengelig fra Mac App Store, kan du bruke versjonen fra Mac App Store til å opprette en diskfil som vil fungere på Mac-maskinen din. Dette gjør du ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Kontroller at klientsystemet oppfyller kravene for OS X-versjonen som du laster ned fra Mac App Store.

2. På et administrasjonssystem logger du på Mac App Store og laster ned den nyeste versjonen av OS X som er tilgjengelig.

3. Åpne System Image Utility fra /System/Bibliotek/CoreServices-mappen.

4. Den nedlastede versjonen av OS X vises som en kilde i System Image Utility, som kan brukes til å opprette en NetInstall-, NetRestore- eller NetBoot-diskfil. Velg den og fortsett med å opprette diskfilen.

Eksempel

I følgende eksempel har OS X blitt lastet ned fra Mac App Store på et administrasjonssystem, og en Mac mini (sent 2012) som kjører den datamaskinspesifikke byggversjonen den ble levert med er tilkoblet gjennom måldiskmodus. Etter at System Image Utility har blitt åpnet i administrasjonssystemet, vises både Install OS X Mountain Lion-programmet og Mac mini-ens volum som kilder som kan brukes til å opprette diskfiler. Vær oppmerksom på at OS X-versjonen som installeres av Install OS X Mountain Lion-programmet er v10.8.2 og byggversjonen er 12C60:

No alt supplied for Image

OS X-versjonen på Mac mini-ens volum er også 10.8.2, men byggversjonen er 12C2034:

No alt supplied for Image

Siden 12C2034 er nyere enn 12C60 er det nødvendig å opprette en diskfil for andre Mac mini (sent 2012)-systemer som leveres med byggversjon 12C2034, ved å bruke det tilkoblede volumet i stedet for Install OS X Mountain Lion-programmet. Hvis byggversjonen tilgjengelig fra Mac App Store hadde vært nyere enn 12C2034, kunne Install OS X Mountain Lion-programmet vært brukt som en kilde for å opprette diskfiler for systemer levert med byggversjon 12C2034.

Lær mer

Sørg for at du bare bruker enten et volum som inneholder en OS X-installasjon, eller en OS X-versjon lastet ned fra Mac App Store, som diskfilkilde i System Image Utility. Merk: InstallESD.dmg-filen skal ikke brukes direkte når OS X installeres eller ved opprettingen av en diskfil fordi det kan oppstå uventede resultater.