Eksterne funksjoner, porter og kontakter på Mac Pro (sent 2013)

Lær om de eksterne funksjonene, portene og kontaktene på Mac Pro (sent 2013).

All portene og kontaktene som vises her, er plassert på inn/ut-panelet (I/O).

No alt supplied for Image

Lydutgang (digital/analog) minikontakt

Lydutgangen er en 1/8" minikontakt som støtter analog stereolyd og digital S/PDIF fiberoptiske kabler. Du finner lydenhetene som du kobler til denne porten, i Systemvalg > Lyd > Lyd ut. Denne porten støtter ikke hodesett eller mikrofoner.

Minikontakt for hodetelefoner

Hodetelefonutgangen er en 1/8" minikontakt som støtter hodetelefoner og hodesett. Når du kobler hodetelefoner til denne porten, omdirigeres lyden fra de interne høyttalerne til hodetelefonene. Hodetelefoner vil vises i Systemvalg > Lyd > Lyd ut. Hvis hodesettet har en mikrofon, vil den vises i Systemvalg > Lyd > Lyd inn. iPhone-hodesett med mikrofon og innebygde kontroller støttes. Digitale utenheter støttes ikke på denne porten.

Kabinettlås

Denne låser kabinettet til systemkjernen. Hold systemet låst under normal bruk. Kabinettet må være på før du kan slå på datamaskinen.

USB 3-porter (4)

Mac Pro (sent 2013) har totalt fire USB 3-porter. Du kan koble USB 3-, USB 2- og USB 1.1-enheter til disse portene.

USB-portene har USB type A-kontakter, som har fire pinner hver. USB 3 (også kalt "SuperSpeed USB") kan overføre data ved opptil 5 Gbps. USB 3-enheter kan bruke opptil 900mA med strøm (sammenlignet med USB 2-enheter som kan bruke opptil 500 mA). Bruk USB 3-kabler for å utnytte denne funksjonaliteten. Hvis du ønsker mer fullstendig informasjon om bruk av USB 3-enheter, kan du se Vanlige spørsmål om bruk av USB 3-enheter på Mac-maskiner.

Thunderbolt 2-porter (6)

Thunderbolt er en revolusjonerende I/U-teknologi som støtter skjermer med høy oppløsning og dataenheter med høy ytelse gjennom én enkelt, kompakt port.

Mac Pro (sent 2013) har seks Thunderbolt 2-porter som er knyttet sammen med tre uavhengige Thunderbolt 2-kontrollere. Hver port støtter opptil 20 Gb/s datagjennomgang ved bruk av kanal-bonding. Thunderbolt støtter opptil seks enheter per port slik at du kan ha opptil 36 enheter koblet til Mac Pro.

Thunderbolt 2 er bakover- og foroverkompatibelt med Thunderbolt-enheter, og lar Thunderbolt-enheter koble til Thunderbolt 2-porter og Thunderbolt 2-enheter koble til Thunderbolt-porter ved Thunderbolt-hastigheter.

Mac Pro (sent 2013) Thunderbolt-porter støtter også følgende teknologier.

• Mini DisplayPort-utgang med en Mini DisplayPort til Mini DisplayPort-kabel.

• Støtte for 5K-skjerm med to kabler (krever OS X v10.10.3 eller nyere).

• DVI-utgang med en Mini DisplayPort til DVI-adapter.

• VGA-utgang med en Mini DisplayPort til VGA-adapter.

• Dual-link DVI-tilkobling med Mini DisplayPort-til-Dual-link DVI-adapter. Dette støtter 30-tommers Apple Cinema HD Display.

• HDMI-lyd- og videoutgang ved hjelp av Mini DisplayPort til HDMI-adapter.

Gigabit Ethernet-porter (2)

Det er to innebygde 10/100/1000 Gigabit Ethernet-porter. Du kan bruke disse til å koble til en Ethernet-kabel fra et kabel- eller DSL-modem, en hub, en svitsj eller en ruter, eller til en annen Mac-maskin. Ethernet-porten støtter også jumbo-rammer. Den tilkoblede enheten kan være en 10Base-T-, 100Base-TX- eller 1000Base-T-enhet, og porten registrerer automatisk hvilken type enhet som er tilkoblet. Du trenger ikke å bruke en Ethernet-overgangskabel for å koble til andre Ethernet-enheter.

HDMI-port

Bruk HDMI-porten til å koble til en kompatibel HDMI-skjerm, TV eller projektor. Mac Pro støtter HDMI 1.4 for å muliggjøre tilkoblinger til UltraHD- og 4K-skjermer. HDMI-porten støtter følgende oppløsninger.

• 1080p-oppløsning ved opptil 60 Hz

• 3840-x-2160-oppløsning ved 30 Hz

• 4096-x-2160-oppløsning ved 24 Hz