AirPort: Slik monterer du et AirPort Extreme USB-harddiskvolum i Mac OS X og Windows

Denne artikkelen forklarer hvordan du monterer et AirPort Extreme USB-harddiskvolum i Mac OS X og Windows.

Når en USB-disk kobles til en AirPort Extreme-basestasjon (802.11n), blir den vanligvis automatisk tilgjengelig for brukere på nettverket. Men hvis dette alternativet er deaktivert i AirPort-diskverktøy (Mac OS X) eller AirPort-disker (Windows), eller hvis nettverksbrukeren avviser forespørselen, kan disken fremdeles nås ved å følge en av de hensiktsmessige fremgangsmåtene nedenfor. Som standard kan en bruker få tilgang til AirPort Extreme-basestasjonen (802.11n) via IP ved å skrive inn IP-adressen 10.0.1.1.

Hvis du er usikker på IP-adressen til AirPort Extreme (802.11n), bruker du AirPort-verktøy (Mac OS X) eller AirPort-disker (Windows) for å velge basestasjonen din. Du ser IP-adressen i hovedvinduet.

Merk: AirPort-diskverktøy finner du i Verktøy-mappen i Programmer-mappen på Mac. AirPort-disker finner du under Start > Alle programmer > AirPort på en datamaskin som bruker Microsoft Windows. Åpne det, eller klikk på AirPort Disk-symbolet på menylinjen (AirPort Disk-symbolet på menylinjen ()() i Mac OS X, og velg deretter AirPort Extreme-basestasjonen (802.11n) som USB-harddisken er koblet til.

Mac OS X

Automatisk montering av harddisker

1. I hovedvinduet for AirPort-diskverktøy aktiverer du «Vis AirPort-disker på menylinjen».

2. Skriv inn brukernavnet og passordet som kreves for å få tilgang til AirPort-disken(e).

Manuell montering av harddisker ved hjelp av AirPort Disk-elementet på menylinjen

1. Klikk på AirPort Disk-symbolet på menylinjen (AirPort Disk-symbolet på menylinjen (), og velg basestasjonen med ønsket USB-harddisk.

2. Velg en eller flere harddisker (AirPort-disker).

3. Skriv inn brukernavnet og passordet som kreves for å få tilgang til AirPort-disken(e).

Manuell montering av Mac OS Extended (HFS+)-volumer

1. -menyen i Finder velger du Koble til server.

2. Skriv inn AirPort Extreme-basestasjonens LAN-IP-adresse (10.0.1.1 som standard).

3. Skriv inn brukernavnet og passordet som kreves for å få tilgang til AirPort-disken(e).

4. Velg AirPort-disken(e) du ønsker, blant de tilgjengelige volumene.

Manuell montering av FAT16-/FAT32-volumer

1. -menyen i Finder velger du Koble til server.

2. Skriv inn AirPort Extreme-basestasjonens LAN-IP-adresse med smb:// foran (f.eks. smb://10.0.1.1).

3. Skriv inn brukernavnet og passordet som kreves for å få tilgang til AirPort-disken(e). La Arbeidsgruppe-feltet stå tomt, med mindre du har tilordnet en i AirPort-verktøy.

4. Velg ønsket AirPort Disk blant de tilgjengelige CIFS (Common Internet File System)-volumene

Windows XP og Vista

Merk: Med oppdatering 2007-002 eller nyere for AirPort-basestasjon er AirPort-diskagent omdøpt til AirPort-basestasjonsagent. Hvis du ikke har installert denne oppdateringen ennå, erstatter du AirPort-basestasjonsagent med AirPort-diskagent i trinnene nedenfor.

Montering med AirPort-basestasjonsagent

1. Start AirPort-basestasjonsagenten fra C:\Programfiler\AirPort\

2. Sørg for at oppgavelinjemenyen er aktivert fra AirPort-disker

3. Klikk på symbolet for AirPort-basestasjonsagent på oppgavelinjen

4. Skriv inn brukernavn og passord

Montering ved tilordning av nettverksstasjon

1. Gå til Min datamaskin (Start > Min datamaskin)

2. På menyen trekker du ned Verktøy og velger «Tilordne nettverksstasjon»

3. Skriv inn en stasjonsbokstav som ikke er i bruk (f.eks. «Z»)

4. Skriv inn banen til stasjonen. Denne er formatert slik: \\ip-adresse\stasjonsnavn (f.eks. \\10.0.1.1\min-disk)

Montering via serverforbindelse

1. Velg Start > Kjør, og skriv inn IP-adressen til AirPort Extreme-basestasjonen (802.11n). (\\10.0.1.1 som standard)

2. Når du blir bedt om det, skriver du inn brukernavn og passord

3. Et vindu åpnes med mapper for hver harddisk som er koblet til AirPort Extreme-basestasjonen (802.11n)

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.