Pages '09: Bruke stiler

Velg en stil i Stiler-skuffen eller klikk på Avsnitt-, Tegn- eller Liste-stilknappene på formatlinjen og velg en stil fra popuplisten.

Når du skal åpne Stiler-skuffen, klikker du på Stiler-knappen på formatlinjen eller velger Vis stiler fra Vis-menyen.

Når du skal bruke en stil på et eller flere avsnitt, markerer du avsnittene du vil endre, eller markerer en hel tekstrute, tabell, tabellcelle eller figur som inneholder tekst. Klikk på Avsnittsstiler-knappen på formatlinjen, og velg deretter stilen du vil bruke.

En avsnittsstil gjelder for et helt avsnitt. Bruk av en ny avsnittsstil på tekst som har en stil fra før, vil erstatte den gjeldende avsnitts- eller listestilen.

• Når du skal bruke en tegnstil, markerer du et eller flere ord du vil endre, eller markerer en hel tekstrute, tabell, tabellcelle eller figur som inneholder tekst. Klikk på Tegnstiler-knappen på formatlinjen, og velg deretter stilen du vil bruke.

• En tegnstil kan brukes på markert tekst uten at det påvirker marger, tekstjustering eller andre typer avsnitts- eller listeformatering. Dessuten beholdes tegnstiler selv om du endrer avsnitts- eller listestilen til tekst.

• Når du skal bruke en listestil, plasserer du innsettingspunktet der du vil begynne å skrive listen, klikker på Listestiler-knappen på formatlinjen, velger stilen du vil bruke og skriver inn en liste der du trykker på returtasten mellom hvert nye kulepunkt eller nummererte punkt.

• En listestil gjelder for et helt avsnitt. Den påvirker ikke utseendet til teksten (som font, tekststørrelse og så videre). Utseendet styres av den underliggende avsnittsstilen.

Hvis du ikke finner tegn- eller listestiler i Stiler-skuffen, klikker du på Vis tegnstiler eller Vis listestiler nederst til høyre i Stiler-skuffen.