Om EFI-fastvareoppdateringer på Mac-maskiner (tidlig 2010 og eldre)

Lær hvordan du finner ut om den Intel-basert Mac-maskinen din (tidlig 2010 og eldre modeller) trenger en EFI-fastvareoppdatering. Se også hvordan du bruker EFI-fastvareoppdateringer.

Først må du følge disse trinnene for å finne ut om datamaskinen trenger en EFI-firmwareoppdatering:

1. Sjekk Systemprofil for å finne ut hvilken versjon av firmwaren du har.Se avsnittet «Slik kontrollerer du datamaskinens EFI Boot ROM- eller SMC-firmwareversjon» i Oppdateringer av EFI- og SMC-firmware for Intel-baserte Mac-maskiner for detaljerte instruksjoner.

2. Sammenlikne firmwareversjonen din med versjonen som er oppført i tabellen over tilgjengelige EFI-firmwareoppdateringer.

3. Hvis firmwareversjonen din stemmer med den som er oppført i tabellen, trenger ikke datamaskinen noen firmwareoppdatering. Hvis firmwareversjonen din ikke stemmer med den som er oppført i tabellen, bør du fortsette med trinnene i denne artikkelen.

Merk: Noen USB- og FireWire-enheter kan hindre at firmwareoppdateringer blir installert riktig. Koble fra unødvendige enheter og bruk bare Apple-tastaturet og -musen til å gjennomføre oppdateringen.

Avslutt alle åpne programmer, og last ned og installer fastvareoppdateringen:

1. Klikk på den aktuelle koblingen i tabellen i Oppdateringer av EFI- og SMC-firmware for Intel-baserte Mac-maskiner for å laste ned riktig oppdatering for datamaskinen.

2. Nedlasteren vil plassere diskfilen med et installeringsprogram i nedlastingsmappen eller på plasseringen som er angitt på Generelt-fanen under Safari > Valg. Hvis du lastet ned diskfilen via Safari, vil Safari varsle deg om at det er et program i diskfilen. Klikk på OK for å fortsette.

3. Hvis «Åpne sikre filer etter nedlasting» er aktivert i Safari-valgene, vil diskfilen aktiveres automatisk. Hvis dette valget ikke er aktivert i Safari, dobbeltklikker du på diskfilen for å aktivere den.

4. I den aktiverte diskfilen dobbeltklikker du på .pkg-filen for å starte firmwareoppdateringen. (Installeringsprogrammet legger som standard EFI Updater i mappen /Programmer/Verktøy og starter filen automatisk).

5. Les instruksjonene på skjermen og klikk på Slå av for å fortsette med oppdateringen. Firmwarediskfilen blir lastet inn på datamaskinen. Datamaskinen slås av, men oppdateringen vil ikke bli installert før i trinn 6.

6. Slå på datamaskinen, men IKKE hold på/av-knappen nede. Skjermen vil bli svart og være i denne tilstanden i opptil 40 sekunder.Datamaskinen vil gi fra seg en lang tone. Et grått skjermbilde vil vises og en statuslinje vil indikere framdriften til oppdateringen.

Viktig: Du må ikke koble fra, slå av eller omstarte datamaskinen mens oppdateringen pågår.

Installeringen kan ta flere minutter.

1. Datamaskinen omstartes når firmwaren er oppdatert.

2. Logg på. Det vises en melding om at firmwareoppdateringen var vellykket. Klikk på OK for å lukke denne dialogruten.

3. Hvis oppdateringen av firmwaren ble avbrutt, vil datamaskinen forsøke å installere oppdateringen på nytt på egenhånd neste gang den slås på.Ikke koble fra datamaskinen under denne prosessen. Datamaskinen vil automatisk bli omstartet når EFI-firmwareoppdateringen er fullført.

4. Hvis datamaskinen ikke startes på nytt, må du kontakte kundestøtte for mer informasjon.

Viktig: Harddisken i en Intel-basert Mac må være formatert med GUID-partisjonsoppsettet for at du skal kunne oppdatere firmwaren. Intel-baserte iMac-maskiner leveres med dette oppsettet fra fabrikk. Hvis du har omformatert harddisken, må du undersøke hvilket oppsett harddisken har i øyeblikket før du går i gang med en firmwareoppdatering. Se Firmwareoppdateringer for Intel-baserte Mac-maskiner krever et GUID-partisjonsskjema for å finne mer informasjon. Hvis du forsøker å ta i bruk oppdateringen på en harddisk med et annet formateringsoppsett enn GUID-partisjon, vil ikke oppdateringen lykkes.

Les mer

Lær hvordan du installerer EFI-oppdateringer på nyere Mac-maskiner.