Mac OS X: Aktivering av delte mapper ved bruk av en afp:/-URL eller mount_afp-kommandoen

Du kan aktivere et delt volum på en AFP-tjener med en URL av typen afp://mintjener.mittdomene.com/Delingspunkt/Mappe, eller du kan bruke mount_afp-kommandoen i Terminal.

Når du klikker på en URL av typen afp://mintjener.mittdomene.com/Delingspunkt/Mappe i Mail-appen eller Safari, vil Finder aktivere volumet Delingspunkt på AFP-tjeneren mintjener.mittdomene.com og åpne et vindu som viser innholdet i katalogen med navnet Mappe. Hvis du drar URL-teksten til skrivebordet, blir det opprettet en AFP-kobling som du kan dobbeltklikke på for å åpne denne mappen.

Kommandoen mount_afp kan brukes i et Terminal-vindu eller en shellprosedyre for å aktivere en delt mappe på en AFP-tjener. Hvis du vil ha mer informasjon, skriver du inn følgende kommando i et Terminal-vindu:

man mount_afp

Finn ut mer

Informasjon for Mac OS X v10.6 til og med 10.6.6

Banen hvor den delte mappen blir aktivert, er forskjellig i Mac OS X v10.6 til og med 10.6.6 sammenlignet med andre versjoner av Mac OS X.

En URL som peker til en fil på tjeneren (for eksempel afp://mintjener.mittdomene.com/Delingspunkt/Mappe/Fil.txt), vil ikke fungere. Dette problemet er løst i Mac OS X v10.6.7 og nyere.

Hvis målet til URL-en eller mount_afp-kommandoen i Mac OS X v10.6 til og med 10.6.6 er en mappe i delingspunktet, vil mappen bli aktivert. I Mac OS X v10.0 til og med 10.5 og Mac OS X v10.6.7 eller nyere (inkludert OS X Lion) vil delingspunktet bli aktivert.

Eksempel: afp://mintjener.mittdomene.com/Delingspunkt/Mappe

Når du klikker på denne koblingen i Mac OS X 10.0 til og med 10.5 og 10.6.7 og nyere, vil Finder aktivere volumet Delingspunkt. Den lokale banen til den delte mappen vil være /Volumer/Delingspunkt/Mappe/.

Når du klikker på denne koblingen i Mac OS X 10.6 til og med 10.6.6, vil Finder aktivere delkatalogen Mappe. Den lokale banen til den delte mappen vil være /Volumer/Mappe/.

Eksempel:

mount_afp afp://mintjener.mittdomene.com/Delingspunkt/Mappe /Volumer/mntpnt

I Mac OS X v10.5 og 10.6.7 eller nyere vil denne kommandoen aktivere volumet Delingspunkt i /Volumer/mntpnt. Den lokale banen til den delte mappen vil være /Volumer/mntpnt/Mappe/.

I Mac OS X v10.6 til og med 10.6.6 vil denne kommandoen aktivere delkatalogen Mappe i /Volumer/mntpnt. Den lokale banen til den delte mappen vil være /Volumer/mntpnt/.