Duplisert aktiveringspunkt i /Volumes etter uventet omstart

Hvis Mac OS X eller Mac OS X Server uventet startes på nytt, kan det hende at det gjeldende aktiveringspunktet som er oppført i /Volumes, ikke slettes, og et nytt («falskt») aktiveringspunkt med «1» lagt til navnet kan vises (for eksempel «Mitt volum 1»). Dette kan føre til problemer for apper som er avhengige av banen til bestemte filer i sekundære volumer.

Følg denne fremgangsmåten for Mac OS X Server for å fjerne dupliserte aktiveringspunkter fra /Volumes. Merk: Det «falske» aktiveringspunktet kan være volumet med navnet som slutter med «1», men dette er ikke alltid tilfelle. I Finder bruker du Vis info (eller du -sk på kommandolinjen) til å finne ut hvilket aktiveringspunkt som bruker mindre lagringsplass. Aktiveringspunktet som er mindre, er sannsynligvis det «falske» delingspunktet.

1. På serveren logger du på Finder som rot- eller administratorbruker.

2. Hvis du logget på med rottilgang, åpner du Workgroup Manager og logger på som den lokale administratorbrukeren. Deretter stopper du alle filtjenester.

3. Gå til /Volumes i Finder.

4. Kopier mappen fra det gale («falske») aktiveringspunktet til skrivebordet eller et annet volum. Dette sikrer at ingen data som utilsiktet ble plassert i det falske delingspunktet, går tapt.

5. Slett den tomme «falske» aktiveringspunktmappen fra /Volumes. Godkjenn hvis du blir bedt om det.

6. Start serveren på nytt.

Kommandolinjealternativ

Alternativt kan du bruke kommandolinjen og følge denne fremgangsmåten.

1. Slå av serveren og start den på nytt.

2. Start i enkeltbrukermodus.

3. Skriv inn denne kommandoen, etterfulgt av Retur:

mount -uw /

4. Skriv inn denne kommandoen og trykk på Retur:

cd /Volumes

5. Skriv inn denne kommandoen, etterfulgt av Retur, for å flytte innholdet i det falske aktiveringspunktet:

mv "FalseVolumeName" /

6. Skriv inn reboot og trykk på Retur.

Datamaskinen starter på nytt og aktiverer volumet som forventet.

Når du har kopiert alle dataene fra det «falske» aktiveringspunktet tilbake til volumet der de skal ligge, kan du slette mappen «FalseVolumeName» fra oppstartsvolumet.