OS X: Konfigurering av skjermsparer som vises i påloggingsvinduet

Finn ut hvordan du konfigurerer en skjermsparer som vises i påloggingsvinduet med OS X v10.6 og nyere.

Angi en skjermsparer for påloggingsvinduet

Du kan bruke metodene nedenfor for å aktivere og konfigurere denne funksjonen.

Med OS X Server Profile Manager

1. Gå til Profile Manager og velg enheten eller enhetsgruppen du vil administrere.

2. Klikk på fanen Innstillinger.

3. Klikk på redigeringsknappen for å redigere profilen.

4. Velg nyttelasten for påloggingsvinduet under OS X-delen.

5. Hvis du ikke har konfigurert innstillingene for denne nyttelasten, klikker du på Konfigurer.

6. Klikk på fanen Alternativer.

7. Merk av for «Start skjermspareren etter: X minutter».

8. Merk av for «Bruk skjermsparermodulen på banen:» og skriv inn banen til en skjermsparermodul.

9. Klikk på OK for å lukke redigeringsvisningen.

10. Klikk på Lagre for å lagre endringene.

Med OS X Server Workgroup Manager

1. Gå til Workgroup Manager og velg datamaskinen eller datamaskingruppen du vil administrere.

2. Klikk på Preferences (Valg) i den øverste verktøylinjen.

3. Klikk på Oversikt-fanen.

4. Klikk på Pålogging.

5. Klikk på fanen Alternativer.

6. Velg å administrere innstillingene «Alltid».

7. Merk av for «Start skjermspareren etter: X minutter».

8. Klikk på ellipseknappen (...) for å velge en skjermsparer.

9. Klikk på Bruk nå.

Lokal konfigurering med Terminal

1. Åpne Terminal (som du finner på plasseringen /Applications/Utilities).

2. De følgende to Terminal-kommandoene angir ventetiden til 5 minutter (300 sekunder) og angir Arabesque-skjermsparermodulen. Du kan endre tidsperioden ved å justere tallet (i eksempelet nedenfor er det 300 sekunder). Du kan endre «Arabesque.qtz» til en annen skjermsparer hvis du vil.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Screen Savers/Arabesque.qtz"

Skjermsparere som kan vises i påloggingsvinduet

Av sikkerhetsgrunner kan du bare bruke visse skjermsparere i påloggingsvinduet. Følgende skjermsparere fungerer i påloggingsvinduet:

• Skjermsparermoduler fra Apple (skjermsparere fra tredjeparter og egendefinerte skjermsparere støttes ikke i påloggingsvinduet)

• Av Quartz Composer-skjermsparerne kan du bare bruke Arabesque, Shell og Spectrum

• .slideSaver-pakker er tillatt

Disse typene skjermsparere er ikke tillatt i påloggingsvinduet:

• Skjermsparere fra tredjeparter og egendefinerte skjermsparere

• RSS-feeder

• iPhoto-/Aperture-albumer

• Tilfeldige skjermsparere

• iTunes Artwork-skjermsparer

Hvis du velger en skjermsparermodul som ikke støttes, vises Flurry-skjermsparermodulen i stedet.

Hvis du vil se hvordan du kan vise en tilpasset melding på skjermspareren i påloggingsvinduet, kan du lese Administrert klient: Slik tilpasser du Maskinnavn-skjermsparermeldingen for påloggingsvinduet.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.