Om SuperDrive-firmwareoppdatering 3.0

Denne oppdateringen eliminerer støy fra den optiske stasjonen når du vekker Macintosh-maskinen fra dvale.

Lær hvordan du bruker SuperDrive-firmwareoppdatering 3.0 på en Intel-basert Macintosh-datamaskin.

Denne oppdateringen krever at følgende EFI-firmwareoppdateringer installeres først:

iMac EFI-firmwareoppdatering 1.4

Mac mini EFI-firmwareoppdatering 1.2

MacBook EFI-firmwareoppdatering 1.4

MacBook Pro EFI-firmwareoppdatering 1.8

Merk: Noen USB- og FireWire-enheter kan hindre at firmwareoppdateringer blir installert riktig. Koble fra unødvendige enheter og bruk bare Apple-tastaturet og -musen til å gjennomføre oppdateringen.

1. Avslutt alle åpne programmer og last ned og installer firmwareoppdateringen.

2. Nedlastingen vil plassere diskfilen med et installeringsprogram i nedlastingsmappen din eller i mappen som er angitt på Generelt-fanen under Safari > Valg. Hvis du lastet ned diskfilen via Safari, vil Safari varsle deg om at det er et program i diskfilen. Klikk på OK for å fortsette.

3. Hvis «Åpne sikre filer etter nedlasting» er aktivert i Safari-valgene, vil diskfilen aktiveres automatisk. Hvis dette valget ikke er aktivert i Safari, dobbeltklikker du på diskfilen for å aktivere den.

4. I den aktiverte diskfilen dobbeltklikker du på SuperDriveFWU.pkg-filen for å starte firmwareoppdateringen.

5. Det vises et velkomstbilde. Klikk på Fortsett. Hvis du ser meldingen «Denne datamaskinen trenger ikke denne oppdateringen», betyr det at datamaskinen ikke oppfyller kravene for denne oppdateringen. Kontroller at du har installert de nødvendige EFI-firmwareoppdateringene som er nevnt ovenfor. Når du skal kontrollere EFI-firmwaren, kan du se Oppdateringer av EFI- og SMC-firmware for Intel-baserte Mac-maskiner.

6. Et standard installasjonsvindu åpnes. Klikk på Installer for å installere SuperDrive-oppdateringen i mappen /Programmer/Verktøy.

7. Oppgi administratorpassordet for datamaskinen når du blir bedt om det. Klikk på OK.

8. Det vises et vindu med meldingen «Installeringen var vellykket». Klikk på Lukk.

9. Finn vinduet for SuperDrive-oppdateringen. Hvis du har andre åpne elementer på skjermen, kan det være skjult bak andre vinduer. Les instruksjonene på skjermen og klikk på Oppdater for å installere den nye firmwaren på den optiske stasjonen.

• Viktig: Du må ikke koble fra, slå av eller starte datamaskinen på nytt mens oppdateringen pågår.

10. Det vises en fremdriftslinje i SuperDrive-oppdateringsvinduet. Når oppdateringen er fullført, forsvinner SuperDrive-oppdateringsvinduet, og et vindu med meldingen «Installering av oppdateringen er fullført» vises. Klikk på Omstart for å starte maskinen på nytt.

11. Hvis oppdateringen av firmwaren ble avbrutt, vil datamaskinen forsøke å installere oppdateringen på nytt på egenhånd neste gang den slås på. Ikke koble fra datamaskinen under denne prosessen. Datamaskinen vil automatisk startes på nytt når SuperDrive-firmwareoppdateringen er fullført.

12. Hvis datamaskinen ikke startes på nytt, må du kontakte support for mer informasjon.

• Viktig: Harddisken i en Intel-basert Mac må være formatert med GUID-partisjonsoppsettet for at du skal kunne oppdatere firmwaren. Intel-baserte iMac-maskiner leveres med dette oppsettet fra fabrikk. Hvis du har omformatert harddisken, må du undersøke hvilket oppsett harddisken har før du går i gang med en firmwareoppdatering. Se Firmwareoppdateringer for Intel-baserte Mac-maskiner krever et GUID-partisjonsskjema for å finne mer informasjon. Hvis du forsøker å bruke oppdateringen på en harddisk med et annet formateringsoppsett enn GUID-partisjon, vil ikke oppdateringen lykkes.

Lær mer

Følg denne fremgangsmåten for å finne ut om Mac-maskinen din trenger denne oppdateringen og om oppdateringen er installert:

1. Fra Apple ()-menyen øverst til venstre på menylinjen velger du Om denne maskinen.

2. Klikk på Mer info og velg Serial-ATA under Maskinvare i Systemprofil.

3. Velg DVD-oppføringen, og undersøk Revisjon-feltet i vinduet nedenfor.

• Hvis du ser Revisjon: KA15 eller 2AHG på en iMac, trenger maskinen denne oppdateringen. Hvis oppdateringen er installert på en iMac skal feltet inneholde KA16 eller 2AHH.

• Hvis du ser Revisjon: 2AHF på en Mac mini, trenger maskinen denne oppdateringen. Hvis oppdateringen er installert på en Mac mini-datamaskin, skal feltet inneholde 2AH1.

• På MacBook-maskiner: Hvis du ser revisjon KA14, KA19, SA15, SA17, 1APF, KK0 eller CP06, har MacBook -maskinen din behov for denne oppdateringen. Hvis oppdateringen er utført på en MacBook, vil feltet være KB19, SA18, 1APG, KK08 eller CP08.

• På MacBook Pro-maskiner: Hvis du ser revisjon KA17, KA19 eller SA17, har MacBook Pro-maskinen din behov for denne oppdateringen. Hvis oppdateringen er utført på en MacBook Pro, vil feltet være KB19 eller SA18.

Lær hva du skal gjøre hvis du ikke får installert SuperDrive-firmwareoppdatering 3.0.