iBooks Author: Anbefalt praksis for bruk av 3D-modeller

Med iBooks Author kan du legge til COLLADA (.dae)-filer ved bruk av 3D-widgeten. Finn ut hvordan du bruker anbefalt praksis for å opprette disse filene for bruk med iBooks Author.

Antall polygoner

Første generasjons iPad er optimalisert for visning av 3D-objekter med færre enn 20 000 polygoner med moderat tekstur. Andre generasjon og nyere iPader og OS X Mavericks støtter visning av 3D-objekter i en ferdig bok med opptil 50 000 polygoner med moderat tekstur. Mer kompliserte objekter kan føre til økt innlastingstid, langsommere oppførsel eller et uskarpt bilde.

Lyssetting

Bruk enkel lyssetting med ambient-, omni- og retningsbestemt lys. For best mulig ytelse, begrens scenen til tre eller fire lys.

Teksturer

Alle teksturer du bruker som er større enn 1024 x 1024 piksler, vil bli endret til 1024 x 1024.

Camera

Sørg for å legge til et kamera til objektet. Dette brukes for standardvisningen i iBooks Author-boken.

Et kamera kan bruke en perspektivprojeksjon eller en ortografisk projeksjon. Dette er måter å projisere en 3D-scene på en 2D-overflate.

I en perspektivprojeksjon ser objekter nær kameraet større ut, mens objekter langt unna kameraet ser mindre ut. I en ortografisk projeksjon ser objekter like store ut uansett hvor langt de befinner seg fra kameraet.

Det er best å bruke en perspektivprojeksjon i COLLADA (.dae)-filer du legger til i iBooks Author, siden den etterligner øyets naturlige oppfatning av verden. Ortografiske projeksjoner brukes sjelden.

For å få mer informasjon, se COLLADA Digital Asset Schema-spesifikasjonen.

Eksportering

Noen modelleringsprogrammer vil få bedre resultater ved å bruke OpenCOLLADA-eksportørene i stedet forderes egne eksportører. Disse eksportørene er tilgjengelige på OpenCOLLADA-nedlastingssiden.

Forhåndsvisning

For å bekrefte at 3D-objektet oppfører seg som forventet, forhåndsviser du boken på en iPad eller i OS X Mavericks før du publiserer eller eksporterer boken.

Finn ut mer

For mer informasjon om COLLADA-formatet, se COLLADA Digital Asset & FX Exchange Schema.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.