Pages '09: Oppretting av et nytt dokument

Hvis du vil opprette et nytt Pages-dokument, velger du malen for tekstbehandling eller sidelayout som inneholder riktige formaterings- og layoutegenskaper.

Slik oppretter du et nytt Pages-dokument:

1. Åpne Pages ved å klikke på symbolet i Dock eller ved å dobbeltklikke på symbolet i Finder.

2. I malvelger-vinduet velger du en malkategori i venstre kolonne for å vise relaterte maler for tekstbehandling eller sidelayout, og deretter velger du malen som passer best til dokumentet du vil opprette.

• Skann sidetypene som er tilgjengelige i mange av Pages-malene, ved å flytte pekeren fra høyre til venstre over et malsymbol i malvelgeren. Du kan endre størrelsen på malsymbolene ved å justere skyveknappen nederst i malvelger-vinduet.

• Hvis du vil begynne i et dokument uten plassholdere for tekst eller medier, velger du Tom under Sidelayout eller Tekstbehandling.

• I et tomt sidelayoutdokument legger du til tekst ved å sette inn en tekstrute og deretter skrive i tekstruten. For å legge til tekst i et tomt tekstbehandlingsdokument begynner du å skrive.

3. Klikk på Velg. Et nytt dokument åpnes på skjermen.

Hvis du ikke ser malvelgeren når du åpner Pages første gang, kan du få den til å vises ved å angi en preferanse i Pages-valg. Velg Pages > Valg, klikk på Generelt, og velg deretter «For nye dokumenter: Vis malvelger».

Du kan også angi at Pages automatisk skal åpne et tomt dokument eller dokumentmalen du vil bruke hver gang du åpner programmet. Velg Pages > Valg, klikk på Generelt, velg «For nye dokumenter: Bruk mal:», og klikk deretter på Velg. Velg en mal, og klikk deretter på Velg.