Finn BootROM-versjon eller firmwareversjon

Denne artikkelen beskriver hvordan du finner BootROM-versjonen eller firmwareversjonen på Apple-datamaskiner som er lansert etter 1998.

Det er to måter å sjekke BootROM-versjonen på.

Apple Systemprofil 2.1.2 og nyere inneholder informasjon om BootROM-versjonen. For å se denne versjonsinformasjonen velger du Om Apple Systemprofil på Apple-menyen. Hvis du går til Systemprofil-fanen og velger Produksjonsinformasjon, vises følgende informasjon:

(EKSEMPEL)

Produksjonsinformasjon

ROM-versjon: $77D.44B5

BootROM-versjon: 1.1f4

Mac OS ROM-filversjon: 1.3

Serienummer: XB00000000XXX-XXX

Programvarepakke: 694-1137

Salgsordrenummer: ikke relevant

Versjonen av Apple Systemprofil som fulgte med Mac OS 8.5- og 8.5.1-pakkene eller -oppdateringene, inneholder ikke denne informasjonen. Mac OS 8.6 har versjon 2.2, hvor denne informasjonen vises i Systemprofil-informasjonen. Når det gjelder datamaskiner som ikke har riktig versjon av Apple Systemprofil, må du sjekke ROM-versjonen i Open Firmware. Slik ser du versjonsinformasjonen:

1. Slå av maskinen.

2. Start maskinen, og hold inne cmd-opt-o-f

3. BootROM-versjonen vises øverst på skjermen.

4. Skriv «bye» etterfulgt av