Om firmwareoppdatering for harddisk 2.0

Finn ut hvordan du laster ned og installerer MacBook Pro-firmwareoppdatering for harddisk 2.0, som reduserer enkelte lyder fra 7200-rpm harddisker som fulgte med MacBook Pro i midten av 2009.

Viktig: Sikkerhetskopier dataene på harddisken til en ekstern disk eller et eksternt medium før du utfører denne oppdateringen.

Ikke tilbakestill, slå av eller koble fra strømmen mens du oppdaterer harddisken. Hvis det oppstår et problem under oppdateringen, kan harddisken bli ubrukelig og dataene på den kan gå tapt.

Merk: Noen USB- og FireWire-enheter kan forhindre at fastvareoppdateringer installeres på riktig måte. Koble fra enheter som ikke er viktige, og bruk bare et Apple-tastatur og en mus til å installere oppdateringen.

1. Avslutt alle åpne programmer, og last ned og installer firmwareoppdateringen.

2. Nedlasteren plasserer diskfilen med en installatør i Nedlastinger-mappen eller plasseringen som er angitt i Generelt-fanen under Safari > Valg.

3. Hvis du lastet ned diskfilen med Safari, varsler Safari deg om at et program er i filen. Klikk på OK for å fortsette.

4. Hvis «Åpne sikre filer etter nedlasting» er aktivert i Safari-valgene, vil diskfilen installeres av seg selv. Hvis denne innstillingen ikke er aktivert i Safari, dobbeltklikker du på diskfilen for å montere den.

5. Dobbeltklikk på HardDriveUpdate.pkg-filen i det monterte diskbildet for å starte firmwareoppdateringen.

6. En velkomstskjerm vises. Klikk på Fortsett.

7. En lisensieringsavtale vises. Klikk på Fortsett, og klikk deretter på Godta.

8. Et standard installeringsvindu vises. Klikk Installer for å installere firmwareoppdatering for harddisk i /Program/Verktøy-mappen.

9. Skriv inn administrasjonspassordet for datamaskinen, og deretter OK.

10. Et "Installasjon fullført"-vindu vises. Klikk på Lukk.

11. Firmwareoppdatering for harddisk starter automatisk.

• Merk: Batteriet må lades minst 50 % for å utføre denne oppdateringen. Du vil motta et varsel med denne meldingen hvis batteriet ikke er ladet opp til ønsket nivå. Du kan finne oppdateringen i /Program/Verktøy for å prøve å utføre oppdateringen på nytt når batteriet er ladet; hvis du starter datamaskinen på nytt, tilbys oppdateringen igjen.

12. Følg instruksjonene på skjermen og klikk på Omstart for å installere den nye firmwaren på harddisken.

13. Et grått skjermbilde med et harddiskikon og en statuslinje under det vises.

• Viktig: Ikke koble fra, slå av eller start datamaskinen på nytt mens oppdateringen pågår.

14. Datamaskinen vil slås av etter at firmwaren er oppdatert.

15. Trykk på strømknappen for å starte datamaskinen på nytt.

• Viktig: Harddisken i en Intel-basert Mac må formateres med GUID-partisjonssystemet for å bruke en firmwareoppdatering. Intel-baserte iMacer leveres med dette oppsettet fra fabrikk. Hvis du har formatert harddisken på nytt, bør du sjekke hvilket system harddisken bruker før du oppdaterer firmwaren. Se Firmwareoppdateringer for Intel-baserte Macer krever et GUID-partisjonssystem for mer informasjon. Hvis du prøver å bruke oppdateringen på en harddisk som bruker et annet formateringsskjema enn GUID-partisjonen, vil oppdateringen mislykkes.

Finn ut mer

Følg disse trinnene for å finne ut om oppdateringen har blitt aktivert på datamaskinen din:

1. Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen .

2. Klikk på Mer info.

3. Velg Serial-ATA i Maskinvare-delen i Systemprofil

4. Finn feltet Revisjon. Den skal vise 0007APM2 hvis oppdateringen har blitt implementert.