Om firmwareoppdateringen til Mini DisplayPort til VGA-adapter

Denne firmwareoppdateringen løser mulige problemer med periodisk flimring og kompatibilitet. I noen tilfeller kan disse problemene være at det ikke vises video på enkelte eksterne skjermer ved bruk av Mini DisplayPort til VGA-adapter med din Mini DisplayPort-kompatible Mac.

Denne prosessen består av to deler:

1. Installere Mini DisplayPort til VGA-firmwareoppdatering-programmet på harddisken

2. Bruk av Mini DisplayPort til VGA-firmwareoppdatering-programmet for å oppdatere Mini DisplayPort til VGA-adapterens firmware

Før du starter må du sørge for at datamaskinen er koblet til en strømskilde.

Noen USB- og FireWire-enheter kan forhindre at firmwareoppdateringer installeres på riktig måte. Hvis du har problemer med å installere denne oppdateringen, kobler du fra ikke-essensielle enheter og bruker kun Apple-tastatur, -mus, -skjerm, Mini DisplayPort til VGA-adapter og ekstern skjerm.

Merk: Denne oppdateringen krever en Macintosh-formatert disk eller partisjon, et administratorpassord og 29,8 MB med ledig plass.

Installere Mini DisplayPort til VGA-firmwareoppdatering-programmet på datamaskinen

1. Lukk alle programmer unntatt nettleseren.

2. Last ned Mini DisplayPort til VGA-firmwareoppdatering. Nedlastingen vil plassere en diskfil som inneholder en installerer i mappen Nedlastinger.

• Merk: Hvis du laster ned oppdateringen ved hjelp av Safari, vil Safari varsle deg om at et program finnes i filen. Klikk på OK for å fortsette. Hvis alternativet «Åpne sikre filer etter nedlasting» er valgt i Safari-innstillingene, vil diskbildefilen montere seg selv. Hvis denne innstillingen ikke er aktivert i Safari, dobbeltklikker du på diskfilen for å montere den.

3. Dobbeltklikk på «Mini DP VGA Firmware Update»-diskfilen for å åpne den.

4. Dobbeltklikk på filen MiniDPVGAFirmwareUpdate.pkg.

5. Les velkomstskjermen, og klikk deretter på Fortsett.

6. Les Viktig informasjon, og klikk deretter på Fortsett.

7. Etter å ha lest programvarelisensavtalen, klikker du på Fortsett.

8. For å godta lisensvilkårene klikker du på Godta.

9. Velg volumet der du vil installere oppdateringen og klikk på Fortsett. Som standard vil firmwaren installeres i mappebanen /Programmer/Verktøy.

10. Bekreft at du har nok diskplass (29,8 MB) og klikk på Installer.

11. Du blir bedt om administratorpassordet ditt. Skriv inn passordet, og klikk på OK.

12. Som standard vil «Mini DP VGA Update» installeres i mappen /Programmer/Verktøy.

13. Etter at programvaren er installert på harddisken, vises en melding om at installasjonen er fullført. Klikk på Lukk.

Slik oppdaterer du Mini DisplayPort til VGA-adapter-firmwaren

1. Hvis den ikke allerede kjører, åpner du Mini DP VGA-firmwareoppdatering fra mappen /Programmer/Verktøy.

2. Les installasjonsinstruksjonene for firmwareoppdatering på skjermen, og klikk deretter på Start på nytt.

• Merk: Programmet for firmwareoppdatering kan vises bak installasjonsvinduet.

3. Skriv inn et administratorpassord og klikk OK.

4. Macen starter på nytt, og du hører kanskje en lang tone. Skjermen kan se svart ut i opptil ett minutt eller mer mens firmwaren oppdateres. Ikke slå av Macen eller ekstern skjerm mens dette skjer. Når oppdateringen er ferdig med å installere firmwaren, starter Macen på nytt.

5. Når oppdateringen er fullført, vises meldingen «Firmware installert». Klikk på Avslutt.

Mini DisplayPort til VGA-adapteren er nå oppdatert.

Viktig: Hvis det vises en melding som indikerer at oppdateringsprogrammet ikke finner en støttet Mini DisplayPort til VGA-adapter, sjekker du følgende:

• Sørg for at adapteren er koblet til og koblet til en fungerende ekstern skjerm, og klikk deretter på Prøv på nytt.

• Hvis du fortsetter å få denne meldingen, kan det hende at den eksterne skjermen ikke fungerer med oppdateringsprogrammet. Hvis tilgjengelig, prøv å bruke en annen ekstern skjerm eller ring Apple for ytterligere hjelp.

• Hvis oppdateringsprogrammet varsler at Mini DisplayPort til VGA-adapteren allerede er oppdatert, krever ikke datamaskinen denne oppdateringen.

Hvis du har mer enn én Mini DisplayPort til VGA-adapter som krever denne oppdateringen, sørger du for å koble til kun én om gangen.