Apple Thunderbolt-adaptere: Vanlige spørsmål

Lær mer om Apple Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter og Apple Thunderbolt-til-Firewire-adapter.

Hvilke datamaskiner støtter disse Thunderbolt-adapterne?

Alle Thunderbolt-utstyrte Mac-maskiner støtter disse adapterne. Adapterne krever OS X Lion v10.7.4 eller nyere. Hvis du vil bruke Apple Thunderbolt-til-Ethernet-adapteren på Thunderbolt-utstyrte Mac-maskiner som ble levert før juni 2012, må du installere Thunderbolt-programvareoppdatering 1.2.1.

Hvor kan jeg koble til adapterne?

Koble dem direkte til Thunderbolt-porten på Mac-maskinen. Du kan også koble dem til eksterne enheter som Apple Thunderbolt-skjermer eller andre enheter som har flere Thunderbolt-porter.

Finnes det andre krav for bruk av disse adapterne?

Hvis du kobler til flere enheter («kjeding»), må minst én datamaskin i Thunderbolt-kjeden fungere som en vert.

Kan andre enheter i Thunderbolt-kjeden påvirke ytelsen til disse adapterne?

Ja. Masselagrings- og andre enheter med høy båndbredde kan påvirke ytelsen til disse adapterne. Hvis du har problemer med å kombinere Thunderbolt-adaptere med slike enheter, kobler du enhetene direkte til en annen Thunderbolt-port på datamaskinen, eller til enheter i Thunderbolt-kjeden som bruker lite båndbredde.

Hvor mye busstrøm leverer Thunderbolt-til-FireWire-adapteren?

Thunderbolt-til-FireWire-adapteren leverer opptil 7 W med busstrøm. Dette vil drive de fleste FireWire-enheter, men det kan likevel være noen enheter eller kjeder av enheter som krever med strøm.

Kan disse adapterne kobles til enheter som ikke støtter Thunderbolt?

Nei. Selv om disse adapterne bruker samme kontakt som en Mini DisplayPort-adapter, fungerer de ikke på datamaskiner som ikke støtter Thunderbolt.

Min Mac mini (midten av 2011) går ikke i dvalemodus når en Apple Thunderbolt til Ethernet-adapter er koblet til. Finnes det en måte å løse dette på?

Ja. Mac mini-maskiner har innebygde Ethernet-kontakter. Bruk den innebygde kontakten i stedet for Thunderbolt til Ethernet-adapteren. Se denne artikkelen hvis du ønsker mer informasjon.

Lær mer

Hvis du vil vite mer om Thunderbolt-teknologi og -enheter, kan du lese disse artiklene: