Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Apples distribusjonsprogrammer: Oppgrader kontoen for å få tilgang til alle programmene

Siden februar 2014 har Apples distribusjonsprogrammer tilbudt nye programmer i tillegg til voluminnkjøpsprogrammet (VPP). Hvis du registrerte deg for VPP før denne datoen, må du oppdatere kontoen til en konto for Apples distribusjonsprogrammer. Når oppgraderingen er gjort, kan du registrere deg for flere programmer og få tilgang til ytterligere funksjoner, for eksempel oppretting av administratorkontoer. Følg fremgangsmåten i denne artikkelen for å oppgradere kontoen.

VPP for bedrifter

Første gang du logger på nettstedet Apples distribusjonsprogrammer, blir VPP-kontoen automatisk oppgradert til en konto for Apples distribusjonsprogrammer. Kontoen din har deretter muligheten til å opprette flere administratorkontoer for kjøp av apper og bøker i VPP-butikken. For å få tilgang til denne tjenesten må du aktivere totrinns-verifisering for kontoen.

Merk: Av sikkerhetsmessige årsaker kan det være en forsinkelse på opptil 72 timer før totrinns-verifisering blir aktivert, avhengig av hvor sterkt det gjeldende passordet er.

VPP for utdanningsinstitusjoner

Hvis du allerede er registrert i VPP som en utdanningsinstitusjon, har du enten en Program Manager-konto eller en Program Facilitator-konto. Avhengig av hva slags konto du har, kan det hende at du må utføre en handling for å oppgradere (detaljer nedenfor).

Program Manager (Agent)

Program Manager-kontoer brukes til å opprette Program Facilitator-kontoer (administratorer). Vær oppmerksom på at Program Manager-kontoene nå kalles Agent-kontoer. Følg fremgangsmåten nedenfor under Oppgrader kontoen.

Hvis du vil fortsette å legge til nye administratorer uten å oppgradere kontoen, må du likevel aktivere totrinns-verifisering for kontoen. Merk: Av sikkerhetsmessige årsaker kan det være en forsinkelse på opptil 72 timer før totrinns-verifisering blir aktivert, avhengig av hvor sterkt det gjeldende passordet er.

Program Facilitator (Admin)

Program Facilitators (Admins) kan bare logge på VPP-butikken, ikke nettstedet for Apples distribusjonsprogrammer. Disse kontotypene kan ikke oppgraderes, men kan flyttes til en ny Agent-konto hvis Program Manager oppgraderer kontoen.

Oppgrader kontoen

Oppgrader hvis du er en utdanningsinstitusjon med en Program Manager-konto og vil registrere institusjonen for andre distribusjonsprogrammer som Enhetsregistreringsprogrammet eller Apple-ID for studenter.

1. Registrer deg på nytt i det aktuelle VPP-programmet på deploy.apple.com med en annen e-postadresse enn den som er brukt i forbindelse med den eksisterende kontoen. Det opprettes en ny Apple-ID. Når registreringen er godkjent (du mottar en e-postmelding), sender du en forespørsel via det aktuelle nettskjemaet:

2. Velg Other (annet) fra nedtrekksmenyen.

3. Under «Please tell us more» (Gi mer utfyllende informasjon) i skjemaet forklarer du at du vil overføre VPP-kontoopplysninger til en ny Apple-ID. Inkluder både den gamle Program Manager Apple-ID-en og den nye Program Agent Apple-ID-en som ble opprettet på deploy.apple.com. Inkluder også eventuelle Program Facilitator Apple-ID-er dere vil overføre til den nye kontoen.

4. Fyll ut resten av skjemaet, og send det inn.

Når kontoen er oppgradert:

• Du kan søke om deltakelse i andre av Apples distribusjonsprogrammer som er tilgjengelig i landet.

• Program Facilitator-kontoer blir oppført som administratorer av den nye deploy.apple.com-kontoen.

• Du kan opprette nye administratorer som senere kan opprette andre administratorer.

• Du kan velge hvilket program eller hvilke programmer nye administratorer kan administrere, hvis du er registrert i flere programmer.