Mountain Lion: Slik konfigurerer og vedlikeholder du et FIPS-aktivert system

Finn ut hvordan du konfigurerer og vedlikeholder et FIPS-aktivert OS X Mountain Lion-system.

Den kryptografiske modulen i OS X Mountain Lion krever et ekstra konfigureringstrinn for å sette systemet i «FIPS-modus» for fullt samsvar. Installeringsprogrammet FIPS Administration må hentes og installeres på systemet av systemadministratoren (kryptografiansvarlig).

Slik installerer du FIPS Administration Tools

Du finner komplette instruksjoner for installering og administrasjon av FIPS Administration i Crypto Officer Role Guide for FIPS 140-2 Compliance OS X Mountain Lion v10.8.

Installeringsprogrammet FIPS Administration er tilgjengelig her. Du finner komplette instruksjoner for installering og administrasjon av FIPS Administration i Crypto Officer Role Guide for FIPS 140-2 Compliance OS X Mountain Lion v10.8.

1. Logg deg på som administrator på måldatamaskinen der verktøyene skal installeres.

2. Dobbeltklikk på installeringspakken FIPS Administration.

3. Klikk på Fortsett etter å ha lest informasjonen på introduksjonssiden.

4. Klikk på Fortsett etter å ha lest informasjonen på Les meg-siden. Du kan også skrive ut eller arkivere informasjonen på denne siden om nødvendig.

5. Klikk på Fortsett etter å ha lest lisensavtalen for programvaren på lisenssiden. Du kan også skrive ut eller arkivere informasjonen på denne siden om nødvendig.

6. Klikk på Godta hvis du samtykker i alle vilkårene i programvarelisensen. Hvis ikke klikker du på Ikke godta. Da avsluttes installeringsprogrammet.

7. Velg OS X-volumet der FIPS Administration Tools skal installeres, og klikk deretter på Fortsett på siden for valg av installeringssted. FIPS Administration Tools bør bare installeres på oppstartsvolumet.

8. Klikk på Installer.

9. Skriv inn administratorbrukernavnet og -passordet.

10. Klikk på Fortsett installering, og vær klar over at datamaskinen må omstartes når installeringen er fullført.

11. Klikk på Omstart.

Problemløsing

Hvis det oppstår et problem, følger du denne fremgangsmåten:

1. Start systemet på nytt i enkeltbrukermodus. Se: Slik starter du opp i enkeltbrukermodus.

2. Se gjennom system.log for å finne ut av problemer som ble funnet. Systemloggfilen er plassert i: /var/log/system.log

3. Hvis det ble funnet problemer relatert til verktøyet, kjører du installeringsprogrammet på nytt og prøver igjen.

4. Hvis integriteten til Security-modulen ikke bestod testen, installerer du OS X Mountain Lion og alle tilgjengelige programvareoppdateringer på nytt før du installerer dette verktøyet igjen.

5. Hvis du fremdeles ikke kan identifisere problemet, kan du søke i etter informasjon relatert til FIPS i Apple-kundestøtten.

• Merk: Hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte AppleCare for å få kundestøtte.

Finn ut mer

Informasjon om OS X Lion v10.7

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.