Bruke Alex med VoiceOver og Tekst-til-tale på iPhone eller iPad

I iOS 8 og nyere kan du bruke Alex som engelsktalende stemme til VoiceOver, Les opp skjerm og Les opp markering.

Dette trenger du

Hvis du har en av disse enhetene, har du mulighet til å laste ned og aktivere Alex.

• iPad Pro

• iPhone 6s

• iPhone 6s Plus

• iPhone 6

• iPhone 6 Plus

• iPhone 5s

• iPad Air

• iPad mini 2

Enheten trenger minst 870 MB med ledig plass for å kunne bruke Alex.

Slik bruker du Alex

Du kan velge Alex til VoiceOver og til Les opp skjerm og Les opp markering. Følg denne fremgangsmåten.

Bruke Alex til VoiceOver

Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver > Tale.

Hvis du bruker engelsk på enheten, velger du Standard dialekt > English (U.S.) > Alex.

Hvis du har et annet språk på enheten som standard, må du legge til engelsk som rotorspråk. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver > Tale > Legg til nytt språk.

2. Velg English (U.S.).

3. Trykk på Mer info-knappen ved siden av English (U.S.) i listen Rotorspråk.

4. Velg Alex.

Bruke Alex til Les opp skjerm og Les opp markering

Gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Tale > Stemmer og velg Alex.

Vent til Alex er lastet ned og installert

Når du har markert Alex, vil nedlastingen starte hvis du er koblet til Wi-Fi. Når nedlastingen er fullført, vil enheten installere Alex. Når det er gjort, vil Alex begynne å snakke hvis enheten bruker engelsk.

Finn ut mer

Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å ha Alex installert, kan du fjerne stemmen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver > Tale og dra fra høyre mot venstre på stemmen. Trykk deretter på Slett-knappen.