Boot Camp: iMac viser en svart skjerm under installasjon av Windows 7

Når du installerer Microsoft Windows 7 på en iMac (27-tommers, sent 2009) og iMac (21,5-tommers, midten av 2010) med Boot Camp, kan du se en svart skjerm. Dette kan skje fordi Windows 7-installeringsprogrammet ikke inkluderer de nødvendige grafikk- eller Bluetooth-driverne for Macen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å laste ned de nødvendige driverne og installere Windows 7 på iMac:

Merk: Hvis du oppgraderer fra Windows Vista, må du bruke Apple_Win7_Upgrade_Utility før du starter en oppgraderingsinstallasjon. Dette er ikke nødvendig for en ren installasjon av Windows 7.

1. Gå til bunnen av programvarelisensavtalen for Boot Camp og klikk på «Godta og last ned» for å godta lisensavtalen.

2. Filene ligger i en .zip-fil. Dobbeltklikk på filen for å utvide den.

3. Koble til USB-lagringsenheten eller SD-kortet.

• Merk: USB-lagringsenheten må være koblet direkte til baksiden av iMac og ikke til et tastatur eller en annen hub med lavere strømforsyning.

4. Hvis USB-enheten eller SD-kortet ikke er formatert som MS-DOS (FAT), eller hvis du er usikker, følger du trinn A til N nedenfor. Ellers går du direkte til trinn 5.

• Viktig: Disse trinnene sletter innholdet på USB-lagringsenheten eller SD-kortet. Sikkerhetskopier eventuelle viktige filer til en annen disk.

1. Velg Gå > Verktøy.

2. Åpne Diskverktøy.

3. Velg USB-lagringsenheten på venstre side av Diskverktøy-vinduet.

4. Klikk på Partisjoner-fanen.

5. Velg antallet partisjoner i Volumoppsett-menyen. Hvis du ikke kan velge antallet partisjoner, prøver du kanskje å partisjonere startdisken.

6. Klikk på Alternativer.

7. Klikk på «Master Boot Record».

8. Klikk på OK.

9. Klikk på Format-fanen.

10. Velg MS-DOS (FAT).

11. Gi disken navnet MBRFAT.

12. Klikk på Bruk.

13. Klikk på Partisjon.

14. Når prosessen er fullført, avslutter du Diskverktøy.

5. Dra «Drivers» og «AutoUnattend.xml» fra iMac_Late_2009_2010_ Win7_Drivers-mappen, som ble utvidet i trinn 2, til symbolet for USB-lagringsenheten eller SD-kortet for å kopiere filene. Ikke kopier dem til noen undermapper.

6. Start Boot Camp-assistent.

7. Velg en partisjonsstørrelse og klikk på Partisjon.

8. Etter at partisjoneringen er fullført, klikker du på «Start installasjonen» og setter inn installasjons-DVDen for Windows 7. Datamaskinen starter på nytt.

9. Følg installasjonsinstruksjonene for Windows på skjermen. Hvis dette er en ny installasjon, må du huske å bruke Windows-installasjonsprogrammet til å formatere BOOTCAMP-partisjonen. Du må klikke på Diskalternativer (avansert) for å se formatvalget.

10. Datamaskinen startes på nytt flere ganger under installasjonsprosessen. Skjermen kan bli svart i flere minutter mens Windows-installasjonsprogrammet finner driverne på USB-lagringsenheten. Ikke slå av datamaskinen før prosessen er fullført.

11. Etter hvert skal du se en skjerm som ber deg om å opprette en brukerkonto i Windows 7.

Hvis skjermen forblir svart etter flere minutter, slår du av maskinen (hold inne strømknappen i flere sekunder) og går deretter tilbake til trinn 4. Kontroller at USB-enheten eller SD-kortet er formatert som Master Boot Record, FAT, og at AutoUnattend.xml og Drivers er på rotnivået i katalogen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.