Hva er forskjellen på de engelske ordene «disc» og «disk»?

De uttales likt, men teknisk sett er det en klar forskjell på en «disc» og en «disk».

«Disc» (plate)

En «disc» er et optisk medium, for eksempel en lyd-CD, CD-ROM-, DVD-ROM-, DVD-RAM- eller DVD-Video-plate. Enkelte plater kan bare leses (ROM), mens andre er det mulig å brenne innhold (skrive filer) på én gang (som CD-R- eller DVD-R-plater, hvis du ikke gjør en flerøktsbrenning), og noen kan slettes og overskrives mange ganger (som CD-RW-, DVD-RW- og DVD-RAM-plater).

En «disc» (plate) kan tas ut, det vil at hvis du deaktiverer eller mater ut platen fra skrivebordet eller Finder, kommer den fysisk ut av datamaskinen.

«Disk» (disk)

En «disk» er et magnetisk medium, for eksempel en diskett, diskene i datamaskinens harddisk eller diskene i en ekstern harddisk. Du kan alltid skrive/lagre på nytt på disker, så lenge de ikke er låst eller skrivebeskyttet. Du kan også enkelt partisjonere en disk i flere mindre volumer.

Disker er vanligvis forseglet i et metall- eller plasthus, og hele enheten kalles som regel harddisk.