Få hjelp med Apple Cinema Display

Finn ut hva du kan gjøre hvis du opplever problemer med skjermen.

Hvis du opplever et problem med skjermen din og det ikke dekkes av denne artikkelen, må du lese gjennom service- og støtteinformasjonen som fulgte med skjermen for å finne ut hvordan du kontakter en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller Apple for å be om hjelp. Hvis du prøver å reparere skjermen selv, dekker ikke den begrensede garantien eventuelle skader du påfører skjermen. Ta kontakt med en Apple-autorisert forhandler eller tjenesteleverandør for å få mer informasjon om dette eller hvis du har andre spørsmål om garantien.

Svart skjerm

• Kontroller at datamaskinen er slått på.

• Kontroller at strømledningen er koblet til på riktig måte.

• Kontroller at skjermkablene er koblet til datamaskinen på riktig måte.

• Kontroller at DVI- eller Mini DisplayPort-skjermkabelen er koblet til på riktig måte.

• Kontroller at datamaskinen ikke er i dvalemodus.

• Kontroller at lysstyrken er riktig stilt inn. Lysstyrkekontrollen er på undersiden av skjermens høyre forkant.

• Se etter og installer alle tilgjengelige programvareoppdateringer. Programvareoppdateringer kan rette opp i en rekke vanlige problemer.

Hvis skjermens strømkabel er koblet til et jordet vegguttak eller grenuttak, må du kontrollere om det har oppstått et avbrudd i strømtilførselen til uttaket. Du kan teste strømuttaket ved å plugge i noe du vet fungerer. For eksempel en lampe eller en radio.

Kan ikke justere volumet på skjermens innebygde høyttalere

• Kontroller at skjermens USB-kabel er koblet til datamaskinen.

• Se etter programvareoppdateringer. Det kan være nødvendig å oppdatere programvaren for å få tilgang til alle funksjonene.

Uskarpt skjermbilde

Endre oppløsningen på skjermen i valgpanelet Skjermer. For å få et så klart skjermbilde som mulig må du velge skjermens standardoppløsning. Standardoppløsningen er vanligvis den maksimale oppløsningen som er oppført i valgpanelet. Andre oppløsninger kan virke uskarpe fordi de er skalert for å passe til skjermstørrelsen.

Ingen farger på skjermen eller fargene ser feil ut

• Kontroller at skjermkablene er ordentlig koblet til de riktige portene på datamaskinen.

• Bruk kontrollpanelet på skjermen for å kalibrere skjermen. Du kan finne mer informasjon om farger og skjermen din i Hjelp for Mac.

• Åpne kontrollpanelet for skjermen og kontroller om skjermen er innstilt på å vise gråtoner. Du kan finne mer informasjon om farger og skjermen din i Hjelp for Mac.

Skrivebordsymboler har flyttet seg etter endring av oppløsningen

Når du endrer skjermoppløsningen, påvirkes informasjonen som vises på skjermen. Spesielt når du endrer til en lavere oppløsning. Operativsystemet kan automatisk flytte på symboler etter at du har endret skjermoppløsningen.

Endringer gjort i skjermvalgene vises ikke på skjermen

Hver skjerm som er koblet til datamaskinen, har sitt eget valgpanel. Bruk valgpanelet som vises på skjermen du vil gjøre endringer for.

Ingen skjermvisning når du trykker på lysstyrkeknappen eller ingen strømmodusalternativer på skjermens kontrollpanel

• Kontroller at USB-kontakten på skjermkabelen er koblet til USB-porten på datamaskinen. Enkelte av funksjonene i skjermens programvare krever en USB-tilkobling.

• Kontroller at alle programvareoppdateringer er installert.

Finn ut mer

Om 27-tommers LED Cinema Display-programvaren