Hovedkort for iMac (24-tommers, M1, 2021, fire porter)

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• 2,5 mm åttekantet muttertrekker

• Antenneverktøy

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekiler

• Torx T3-skrutrekker

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Fjerning

1. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de fem T3-skruene (923-05559) fra dekselet til lavhastighetsflekskabelen på adapterkortet.

2. Fjern dekselet til lavhastighetsflekskabelen og ta vare på det til montering.

3. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte begge endene til lavhastighetsflekskabelen av kontaktene på adapterkortet.

4. Trekk av skumputen fra kabelkontakten til høyttaleren. Ta vare på skumputen til monteringen.

5. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte enden av høyttalerkabelen av kontakten.

6. Dra polyesterfilmteipen av kabelkontakten til skjermens bakbelysning. Legg den til side frem til monteringen.

7. Klyp sidene av enden av fleksikabelen til skjermens bakbelysning, og skyv den ut av kontakten.

8. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke og holde PUSH-knappen på ZIF-mikrofonen på flekskabelkontakten til mikrofonen. Skyv deretter enden av flekskabelen til mikrofon ut av kontakten.

9. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke og holde PUSH-knappen på ZIF-lydkortet og kabelkontakten til av/på-knappen. Skyv deretter enden av kabelen til lydkort og av/på-knappen ut av kontakten.

10. Bruk den svarte pinnen til å støtte kabel til batterikortet. Løft deretter enden av kabelen til batterikortet forsiktig av kontakten.

11. Trekk i fliken for å vippe opp låsestangen på høyhastighetsflekskabelen.

12. Skyv enden av høyhastighetsflekskabelen ut av kontakten.

13. Trekk i fliken for å vippe opp låsestangen på kameraet og eDP-flekskabelen.

14. Skyv enden av kamera- og eDP-flekskabelen ut av kontakten.

15. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de fem T3-skruene fra antenne-jordingsklemmene.

• (923-05174) (1)

• (923-05173) (2)

16. Bruk antenneverktøyet til å løfte endene av de tre koaksiale antennekablene av kontaktene.

17. Bruk den 2,5 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de to 2,5 mm sekskantskruene (923-05573) i nærheten av hver viftekabel.

18. Plasser kabinettet med baksiden vendt nedover og toppen nærmest deg.

19. Bruk en antistatisk pinsett til å trekke av polyesterfilmfliken fra kabelkontakten til viften.

20. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken på kabelkontakten til viften.

21. Skill tuppene på den antistatiske pinsetten og sett den ene tuppen inn under kabelen til viften. Skyv den antistatiske pinsetten forsiktig mot viften for å løsne limet mellom viftekabelen og hovedkortet.

• Viktig

• Ikke rør de små komponentene på hovedkortet.

• Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

22. Skyv deretter enden av kabelen til viften forsiktig ut av kontakten.

•  Obs: Ikke bøy eller vri viftekabelen.

23. Gjenta trinn 19 til 22 for å fjerne den andre viftekabelen.

24. Roter kabinettet og plasser det med hovedkortet nærmest deg.

25. Bruk den 2,5 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de syv 2,5 mm sekskantskruene fra hovedkortet.

• 923-05573 (1–3)

• 923-05556 (4–7)

26. Flytt flekskablene til side mens du vipper opp hovedkortet. Løft deretter hovedkortet og lavhastighetsflekskabelen ut av kabinettet.

• Merk: Lavhastighetsflekskabelen er festet til baksiden av hovedkortet.

Montering

1. Flytt kablene til side. Plasser deretter hovedkortet og lavhastighetsflekskabelen i kabinettet.

•  Obs: Ikke klem inn noen løse kabler under hovedkortet.

2. Bruk 2,5 mm sekskantmuttertrekkeren til å feste de ni 2,5 mm sekskantskruene i hovedkortet.

• 923-05573 (1–5)

• 923-05556 (6–9)

3. Før den kortere koaksialkabelen til antennen (2) under den lengre koaksialkabelen til antennen (3). Bruk den avstumpede enden av antenneverktøyet til å trykke endene til de tre koaksialkablene til antennen til kontaktene.

4. Bruk den avstumpede enden av antenneverktøyet til å trykke endene til de tre koaksialkablene til antennen til kontaktene.

5. Bruk T3-skrutrekkeren til å feste de fem T3-skruene til antennejordingsklemmene.

• (923-05174) (1)

• (923-05173) (2)

6. Press enden av flekskabelen til høyttaler mot kontakten. Monter deretter skumputen over kontakten igjen.

7. Skyv enden av flekskabelen til skjermbakbelysning inn i kontakten. Trykk deretter polyesterfilmteipen på kontakten for skjermens bakgrunnsbelysningskabel.

8. Skyv enden av flekskabelen til mikrofonen inn i kontakten.

9. Skyv enden av flekskabelen til lydkortet inn i kontakten.

10. Trykk enden av batterikortkabelen mot kontakten.

11. Skyv enden av høyhastighetsflekskabelen inn i kontakten. Vipp ned låsestangen på høyhastighetsflekskabelen.

12. Skyv enden av kamera- og eDP-flekskabelen inn i kontakten. Vipp deretter ned låsestangen på kamera- og eDP-flekskabelen.

13. Skyv enden av høyre viftekabel inn i kontakten.

14. Trykk polyesterfilmfliken mot den høyre kontakten til viftekabelen.

15. Skyv enden av venstre viftekabel inn i kontakten. Vipp deretter ned låsespaken på venstre kontakten til viftekabelen.

16. Trykk polyesterfilmfliken mot den venstre kontakten til viftekabelen.

17. Trykk deretter endene av lavhastighetsflekskabelen mot kontaktene på adapterkortet.

• Merk: Sørg for at kontaktene til lavhastighets-fleksikabelen er helt tilkoblet.

•  Obs: Ikke bøy kontaktene.

18. Plasser dekselet til lavhastighets-fleksikabelen over kontaktene.

19. Bruk T3-skrutrekkeren til å feste de fem T3-skruene (923-05559) til dekselet til lavhastighetsflekskabelen.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.