Vifter for iMac (24-tommers, M1, 2021, fire porter)

Før du begynner

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• 2,5 mm åttekantet muttertrekker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Støttekiler

• Torx T3-skrutrekker

Viktig

Viftene må byttes ut parvis.

Fjerning

1. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de to T3-skruene (923-05558) (1) fra hver vifte.

2. Bruk den 2,5 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de to 2,5 mm sekskantskruene (923-05573) (2) fra hovedkortet.

3. Plasser kabinettet med baksiden vendt nedover og toppen nærmest deg.

4. Bruk en antistatisk pinsett til å trekke av polyesterfilmfliken fra kabelkontakten til viften.

5. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken på flekskabelkontakten til viften.

6. Skill tuppene på den antistatiske pinsetten og sett den ene tuppen inn under kabelen til viften. Før deretter spissen av pinsetten forsiktig mot viften under viftekabelen for å løsne limet mellom viftekabelen og hovedkortet.

•  Obs

• Hold pinsetten parallelt med hovedkortets overflate for å unngå skader.

• Ikke rør de små komponentene på hovedkortet.

7. Bruk den svarte pinnen til å støtte kabelen til viften. Skyv deretter enden av kabelen til viften forsiktig ut av kontakten.

•  Forsiktig: Ikke bøy eller vri viftekabelen.

8. Gjenta trinn 1 til 7 på den andre siden av hovedkortet for å fjerne den andre viftekabelen.

9. Plasser datamaskinen i oppreist stilling.

10. Bruk den 2,5 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de syv 2,5 mm sekskantskruene fra hovedkortet.

• (923-05573) (1–3)

• (923-05556) (4–7)

• Merk: Hvis du reparerer et kabinett med VESA-adapter, må du holde datamaskinen flatt i VESA-støttekilen. Roter deretter datamaskinen slik at hovedkortet er nærmest deg.

11. Vipp opp hovedkortet (1). Skyv deretter den høyre av viften ut fra undersiden hovedkortet (2).

12. Mens hovedkortet fortsatt er vippet opp (1), skyver du den venstre viften ut fra under hovedkortet (2).

Montering

1. Vipp opp hovedkortet (1). Skyv deretter høyre vifte på plass under hovedkortet (2).

2. Mens logikkortet fortsatt er vippet opp, skyver du venstre vifte på plass under hovedkortet.

• Merk: Sørg for at skruehullene i viften og hovedkortet er på linje med skruehullene i kabinettet.

3. Plasser kabinettet med baksiden vendt nedover og toppen nærmest deg.

4. Skyv enden av viftekabelen inn i kabelkontakten til viften. Vipp ned låsespaken.

5. Trykk polyesterfilmfliken mot kontakten til viftekabelen.

6. Trykk på viftekabelen for å feste den til hovedkortet.

7. Gjenta trinn 4 til 6 for å installere den andre viften.

• Viktig: Hvis du installerer nye vifter, skyver du endene på viftekablene inn i kontaktene på hovedkortet. Fjern deretter mellomleggene fra viftekablene før du trykker på viftekablene for å feste dem til hovedkortet.

8. Roter datamaskinen slik at hovedkortet er nærmest deg.

9. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de to T3-skruene (923-05558) fra hver vifte.

10. Bruk 2,5 mm sekskantmuttertrekkeren til å feste de ni 2,5 mm sekskantskruene i hovedkortet.

Fest følgende deler for å fullføre monteringen: