Styreflate og flekskabel til inndataenhet for MacBook Air (M1, 2020)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende del før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm)

• Antistatisk pinsett

• Sett for forskyvning av åpning

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Klistrelapper (7,5 x 7,5 cm)

• Torx T3-skrutrekker

• Torx T5-bit

• Torx T5-skrutrekker

Viktig

Denne prosedyren kan kreve et innleggssett, som kun følger med en ny styreflate. Det er ikke en separat del som kan bestilles.

Fjerning

1. Åpne skjermen til en 90-graders vinkel. Plasser deretter datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

2. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de to T3-skruene (923-04003) fra dekselet til kontakten til inndataenheten.

3. Fjern dekselet til kontakten til inndataenheten og ta vare på det til monteringen.

4. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til inndataenheten av kontakten.

5. Bruk T5-skrutrekkeren for å fjerne den midtre T5-skruen (923-03002) og de åtte T5-skruene (923-02880) i hjørnene.

6. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

7. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken på flekskabelen til inndataenheten. Skyv enden av flekskabelen ut av kontakten.

8. Trekk forsiktig flekskabelen til inndataenheten av batteriet.

9. Løft datamaskinen av bordet og la flekskabelen til inndataenheten gå gjennom åpningen i toppdekselet. Legg styreflaten flatt på bordet for å holde mellomleggene på plass.

• Viktig: Hvis innleggene faller ut, må de plasseres der de opprinnelig var. Hvis du ikke finner ut av innleggenes opprinnelig plassering, bytter du ut dem. Et nytt innleggssett er kun tilgjengelig sammen med en ny styreflate.

10. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

11. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

• Viktig: Hvis du monterer den eksisterende styreflaten, men flekskabelen for inndataenheten er skadet, går du til trinn 12. Hvis du monterer den eksisterende styreflaten og flekskabelen til inndataenheten på nytt eller monterer en ny styreflate, kan du gå til fremgangsmåten for montering.

12. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken styreflaten. Skyv deretter enden av flekskabelen til inndataenheten ut av kontakten.

Montering

Viktig

• Hvis du trenger å montere en ny flekskabel til inndataenhet, skyver du enden av den nye flekskabelen inn i kontakten på styreflaten. Vipp ned låsespaken.

• Hvis du bytter styreflaten, følger du trinn 1. Hvis du bruker det eksisterende innlegget, hopper du til trinn 2.

1. Bruk en antistatisk pinsett til å montere nye innlegg for styreflaten. Posisjoner fire rektangulære innlegg på de ytre skruehullene. Plasser deretter ett rundt innlegg på det midtre skruehullet.

• Viktig: En ny styreflate kommer med innlegg i tre størrelser (0,100 mm, 0,150 mm og 0,175 mm). Start med innleggene på 0,150 mm. Bruk tynnere eller tykkere innlegg for å justere i trinn 16.

2. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

3. Pass på at styreflaten ligger flatt på bordet med flekskabelen til inndataenheten liggende bort fra deg.

4. Før flekskabelen til inndataenheten tilbake gjennom åpningen i toppdekselet.

5. Senk datamaskinen sakte over styreflaten og juster skruehullene i toppdekselet med skruehullene i styreflaten. La skjermen henge over bordkanten.

6. Skyv enden av flekskabelen til inndataenheten inn i kontakten. Vipp ned låsespaken.

• Viktig: Ikke fest flekskabelen til inndataenheten til batteriet ennå.

7. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

8. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 16 Ncm.

9. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T5-biten til å delvis montere de fire T5-skruene (923-02880) i de ytre hjørnene i styreflaten for å klargjøre for innretting av styreflaten.

10. Snu datamaskinen. Sett inn én forskyvning av åpning i hvert av de fire hjørnene til styreflaten. Fest deretter hver forskyvning av åpningen med en bit Kapton-tape.

11. Plasser datamaskinen på siden med skjermen fortsatt åpen.

12. Behold Torx T5-biten i momenttrekkeren (10–34 Ncm). Forsikre deg om at momentet fortsatt er innstilt på 16 Ncm.

13. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste de fire T5-skruene i hullene i hvert ytre hjørne.

14. Plasser datamaskinen med høyre side opp. For å sjekke at toppen av styreflaten har riktig høyde, fester du én klistrelapp på styreflatens øvre kant. Sørg for at klistrelappen er helt plan med toppdekselet.

15. For å sjekke at bunnen av styreflaten har riktig høyde, innretter du en stabel med to klistrelapper med den nedre kanten til styreflaten. Forsikre deg om at de to klistrelappene er plan med toppdekselet.

16. Hvis styreflaten har riktig høyde, fortsetter du til trinn 17. Hvis styreflatens kanter er høyere eller lavere enn toppdekselet, fjerner du klistrelappene, forskyvningene av åpningen og Kapton-tapen. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned. Bruk T5-skrutrekkeren til å fjerne de fire ytre T5-skruene (923-02880) i hjørnene, og gjenta fjerningstrinn 6 til 12. Deretter følger du trinn 1 til 15 for montering.

• Viktig

• Hvis styreflaten er høyere enn toppdekselet, monterer du de tynnere innleggene på 0,100 mm.

• Hvis styreflaten er lavere enn toppdekselet, monterer du de tykkere innleggene på 0,175 mm.

17. Plasser datamaskinen på kanten av bordet med skjermen hengende ned.

18. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momentskrutrekkeren (0,3–1,2 Nm). Still inn momentet til 0,35 Nm.

19. Bruk den justerbare momenttrekkeren og Torx T5-biten til å feste den midtre T5-skruen (923-03002).

20. Sett inn Torx T5-biten i den justerbare momenttrekkeren (10–34 Ncm). Still inn momentet til 16 Ncm.

21. Bruk momenttrekkeren og Torx T5-biten til å montere de fire T5-skruene (923-02880) i de indre hjørnene.

22. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

23. Trykk enden av flekskabelen til inndataenheten på kontakten. Trykk deretter på flekskabelen for å feste den til batteriet.

• Viktig: Hvis du monterer en ny flekskabel til inndataenhet, fjerner du den selvklebende baksiden før du fester flekskabelen til batteriet.

24. Plasser dekselet til batteriet på batteriet, og trykk de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du føler et klikk.

25. Posisjoner dekselet til kontakten til inndataenheten over enden av flekskabelen til inndataenheten.

26. Bruk T3-skrutrekkeren til å montere de to T3-skruene (923-04003) i dekselet til kontakten til inndataenheten.

27. Snu datamaskinen. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å løfte forskyvningene av åpningen og Kapton-teipen.

Fest følgende del for å fullføre monteringen: