Hovedkort for MacBook Pro (16-tommers, 2021)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Fjern følgende deler før du begynner:

Verktøy

• Phillips 00-skrujern

• 4 mm åttekantet muttertrekker

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T3-skrutrekker

• Torx T5-skrutrekker

• Torx T6-skrutrekker

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du setter inn et nytt hovedkort, må du også sette inn et nytt Touch ID-kort.

Merk: Hovedkortet og kjøleribben kan se litt annerledes ut, men instruksjonene er de samme.

Fjerning

1. Bruk T3-skrutrekkeren til å fjerne de 21 T3-skruene fra de følgende ti dekslene:

• To T3-skruer fra dekselet til sensor for vinkel på lokk-kontakten (923-06854) (1)

• To T3-skruer fra dekselet til MagSafe 3-kontakten (923-06854) (2)

• Tre T3-skruer fra dekselet til kontakten på venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To T3-skruer fra dekselet til lydkortkontakten (923-06854) (4)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til venstre høyttaler (923-06864, 923-06865) (5)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til høyre høyttaler (923-06864, 923-06865) (6)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til høyre USB-C-kort (923-06854) (7)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til Touch ID-kortet (923-06854) (8)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til skjermen (923-06854) (9)

• To T3-skruer fra dekselet til kontakten til skjermen (923-06854) (10)

2. Fjern de ti dekslene, og legg dem til side frem til monteringen.

• Viktig

• Dekselet til kontakten til venstre og høyre høyttaler har en dypere bøyning der skruehullet er nærmest batteridekselet. Merk deg retningen til dekslene til montering.

• Dekselet til kontakten til venstre høyttaler har en sirkelradering i midten.

3. Løft endene av følgende 12 flekskabler (1–12) av kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen for sensor for vinkel på lokk (1)

• MagSafe 3-flekskabelen (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flekskabelen til lydkortet (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• eDP-flekskabelen (12)

Note: The image orientation for steps 8 and 9 differs from the other removal steps, but the instructions are the same. You don’t need to rotate the device for these steps.

4. Fjern polyesterfilmflikene fra låsespakene på flekskablene til mikrofonene (1), tastaturbakbelysningen (2) og tastaturet (3).

5. Bruk den svarte pinnen til å vippe opp de tre låsespakene (1–3). Deretter skyver du endene av de tre flekskablene ut av kontaktene.

6. Fjern polyesterfilmflikene fra låsespakene på de to vifteflekskablene. Deretter bruker du den svarte pinnen til å vippe opp de to låsespakene.

7. Løft klemmene for flekskabelen til skjermen ut av den interne rammen til toppdekselet. Åpne dem forsiktig for å se skjermkabeldemperne under.

8. Løft skjermkabeldemperne ut av den interne rammen, og ta vare på dem for montering senere.

9. Bruk en antistatisk pinsett for å løsne én flekskabel til viften fra hovedkortet (1). Deretter skyver du flekskabelen til viften forsiktig ut av kontakten (2). Gjenta prosessen for den andre flekskabelen til viften.

10. Bruk T6-skrutrekkeren til å fjerne de to T6-skruene (923-06858) fra de øvre hjørnene.

11. Bruk T5-skrutrekkeren til å fjerne de seks lange T5-skruene (923-06859).

12. Bruk T5-skrutrekkeren til å fjerne de fire korte T5-skruene (923-06861).

13. Bruk den 4 mm sekskantede muttertrekkeren til å fjerne de to 4 mm sekskantskruene (923-06857) fra hovedkortet.

14. Brett tilbake pakningene til den termiske kanalen og flekskablene til viften. Bruk Kapton-teip til å holde dem åpne som vist.

15. Løft hovedkortet forsiktig som vist (1), og skyv det deretter ut av toppdekselet (2). Bruk den svarte pinnen til å brette tilbake flekskablene til styreflaten og BMU-en når du tar ut hovedkortet.

• Viktig: Ikke fjern kjøleribben fra hovedkortet. Nye hovedkort leveres med kjøleribben montert.

Montering

Viktig: Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet, går du til trinn 15 av monteringen. Hvis du monterer et nytt hovedkort, går du til trinn 1 av monteringen.

Obs: Hvis du monterer et nytt hovedkort, må kjøleribbe-innpakningsskruene og -avstiverne overføres til det eksisterende hovedkortet før du sender det tilbake til Apple-kundestøtte. Hvis ikke, kan hovedkortet skades under frakt.

1. Fjern det eksisterende Touch ID-kortet og installer et nytt Touch ID-kort.

2. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de to Phillips 00-skruene (1) fra kjøleribben på det nye hovedkortet.

• Merk: De to Phillips 00-skruene er sikret med avtakbare sekskantmuttere (2) på bunnen av hovedkortet.

3. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å fjerne de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) fra de øvre avstiverne på det nye hovedkortet. Løft de øvre avstiverne av det nye hovedkortet og legg dem til side.

• Merk: De øvre avstiverne har følgende merkinger:

• TL – øverst til venstre (top left)

• TR – øverst til høyre (top right)

• Merk: De nedre avstiverne har følgende merkinger:

• BL – nederst til venstre (bottom left)

• BR – nederst til høyre (bottom right)

4. Løft det nye hovedkortet av de nedre avstiverne og legg det til side.

5. Plasser det eksisterende hovedkortet over de nedre avstiverne. Innrett skruehullene i det eksisterende hovedkortet med skruehullene i de nedre avstiverne.

6. Plasser de øvre avstiverne på det eksisterende hovedkortet. Innrett skruehullene de øvre avstiverne med skruehullene i det eksisterende hovedkortet.

• Viktig: Sikringsskruene i de øvre avstiverne festes gjennom skruehullene i hovedkortet og inn i skruehullene i de nedre avstiverne.

7. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste de seks Phillips 00-sikringsskruene (2) til avstiverne.

8. Sett én Phillips 00-skrue gjennom skruehullet i kjøleribben og hovedkortet (1).

9. Hold sekskantmutteren på plass og snu hovedkortet. Fest sekskantmutteren (3) delvis over enden av Phillips 00-skruen. Deretter holder du sekskantmutteren på plass og snur hovedkortet.

10. Bruk Phillips 00-skrutrekkeren til å feste Phillips 00-skruen igjen.

11. Gjenta trinn 8 til 10 for å montere den andre Phillips 00-skruen (1) og sekskantmutteren (2). Deretter fortsetter du til trinn 12.

12. Plasser det eksisterende hovedkortet i den gjenbrukte antistatiske emballasjen.

13. Plasser det innpakkede kortet i skumgummirammen.

14. Lukk og forsegl esken. Send esken til Apple-service.

15. Brett tilbake dekslene på den termiske kanalen og flekskablene, og fest dem til toppdekselet med Kapton-teip som vist.

16. Hold hovedkortet i kantene. Senk den ene kanten av hovedkortet inn i toppdekselet som vist (1). Deretter senker du den andre kanten av det hovedkortet ned i toppdekselet (2). Flytt unna eventuelle løse kabler mens du installerer hovedkortet.

•  Obs: Pass på at ingen kabler fanges under hovedkortet.

17. Fjern forsiktig Kapton-teipen fra pakningene på den termiske kanalen og flekskablene.

18. Bruk T6-skrutrekkeren til å delvis feste de to T6-skruene (923-06858) i de øvre hjørnene.

19. Bruk T5-skrutrekkeren til å delvis feste de seks lange T5-skruene (923-06859).

20. Bruk T5-skrutrekkeren til å delvis feste de fire korte T5-skruene (923-06861).

21. Bruk fingrene til å skru 4 mm sekskantmutterne (923-06857) inn i de nedre hjørnene. Deretter bruker du den 4 mm sekskantede muttertrekkeren til å delvis feste de to 4 mm sekskantmutterne i de nedre hjørnene.

22. Sørg for at hovedkortet sitter i flukt inni toppdekselet. Deretter fester du alle 14 skruene helt igjen.

23. Skyv enden til følgende fem flekskabler fra kontaktene deres:

• Mikrofoner (1)

• Tastaturbakbelysning (2)

• Tastatur (3)

• Venstre vifte (4)

• Høyre vifte (5)

24. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe ned de fem låsespakene. Trykk deretter polyesterfilmflikene mot de fem låsespakene.

25. Roter toppdekselet som vist. Plasser deretter de svarte demperne på den interne rammen.

26. Plasser skjermkablene rundt kanten av demperne (1). Deretter trykker du klemmene for skjermkabelen mot demperne og på den interne rammen (2).

27. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å stikke skjermkablene inn i mellomrommet mellom skjermen og den interne rammen.

28. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å stikke flekskablene for skjermen inn i mellomrommet mellom hovedkortet og den interne rammen. Kontroller at skjermkabelklemmene er festet helt på den interne rammen.

29. Trykk endene av de følgende 12 flekskablene til kontaktene på hovedkortet:

• Flekskabelen til sensor for vinkel på lokk (1)

• MagSafe 3-flekskabelen (2)

• Flekskablene til venstre USB-C-kort (3–4)

• Flexkabel til lydkort (5)

• Flekskabelen til venstre høyttaler (6)

• Flekskabelen til høyre høyttaler (7)

• Flekskabelen til venstre USB-C-kort (8)

• Flekskabelen til Touch ID-kortet (9)

• Flekskabelen til skjermbakbelysning (10)

• Flekskabelen til FaceTime HD-kameraet (11)

• eDP-flekskabelen (12)

30. Bruk en antistatisk pinsett til å plassere følgende 10 deksler (1–10) i toppdekselet:

• Deksel for sensor for vinkel på lokk-kontakt (1)

• MagSafe 3-kontaktdeksel (2)

• Venstre USB-C-kortkontaktdeksel (3)

• Deksel til kontakten til lydkort (4)

• Deksel til kontakten til venstre høyttaler (5)

• Deksel til kontakten til høyre høyttaler (6)

• Høyre USB-C-kortkontaktdeksel (7)

• Deksel til kontakten til Touch ID-kortet (8)

• Deksel til kontakten til skjermen (9)

• Deksel til kontakten til skjermen (10)

31. Bruk T3-skrutrekkeren til å montere følgende 21 skruer i de 10 dekslene:

• To T3-skruer i dekselet til sensor for vinkel på lokk-kontakten (923-06854) (1)

• To T3-skruer i dekselet til MagSafe 3-kontakten (923-06854) (2)

• Tre T3-skruer i dekselet til kontakten på venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To T3-skruer i dekselet til lydkortkontakten (923-06854) (4)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til venstre høyttaler (923-06864, 923-06865) (5)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til høyre høyttaler (923-06864, 923-06865) (6)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til høyre USB-C-kort (923-06854) (7)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til Touch ID-kortet (923-06854) (8)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til skjermen (923-06854) (9)

• To T3-skruer i dekselet til kontakten til skjermen (923-06854) (10)

Fest følgende deler for å fullføre monteringen:

Obs

Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.