Bunndeksel til MacBook Pro (13-tommers, M1, 2020)

Før du begynner

Advarsel

Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

Verktøy

• Batterideksel

• Bunndekselfikstur

• C-klemmer

• Kuttbestandige hansker

• Antistatisk pinsett

• Nylonsonde (svart pinne)

• Pentalobe-skrutrekker

• Sprittusj

• Sugekopper

• Torx T5-skrutrekker

Viktig

Denne prosedyren krever et nytt deksel til enhet for batteriadministrasjon (BMU).

Fjerning

1. Plasser datamaskinen på en ren, plan overflate med bunnen pekende oppover.

2. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de to pentalobe-skruene fra de bakre hjørnene til bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for modellen din.

• Sølv (923-05203)

• Stellargrå (923-05200)

3. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de to pentalobe-skruene fra de fremre hjørnene til bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for modellen din.

• Sølv (923-05204)

• Stellargrå (923-05201)

4. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å fjerne de to korte pentalobe-skruene fra midten til bunndekselet.

• Merk: Skruefargen er spesifikk for modellen din.

• Sølv (923-05205)

• Stellargrå (923-05202)

5. Plasser bunndekselfiksturen på et bord med den røde spaken pekende mot deg.

6. Plasser de to C-klemmene på det nedre venstre og høyre hjørnet til bunndekselfiksturen. Sørg for at skyvestengene til C-klemmene peker ned mot gulvet. Klem på håndtakene for å stramme til C-klemmene.

7. Posisjoner hjørnestøttene vendt innover.

8. Stram de sølvfargede vingeskruene.

9. Kontroller at alle skyvelåsene og rullene er helt åpne, og at den røde spaken er vippet ned.

10. Plasser datamaskinen i bunndekselfiksturen med bunnen opp og skjermfestet vendt bort fra deg.

11. Skyv de fire skyvelåsene innover for å holde datamaskinen på plass.

12. Press de to rullene innover.

13. Ta på hanskene. Trykk deretter på sugekoppen for å feste den øverst til venstre på bunndekselet.

14. Fire klips i bunndekselet fester det til toppdekselet. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at de to interne klipsene på venstre side løsner.

15. Løft opp kanten til sugekoppen for å frigjøre den.

16. Flytt sugekoppen til nedre høyre hjørne, og trykk på toppen for å feste den til bunndekselet.

17. Dra oppover i håndtaket til sugekoppen frem til du føler at de to interne klipsene på høyre side løsner.

18. Løft kanten av sugekoppen for å frigjøre den. Løft så vidt bunndekselet for å skape en smal åpning mellom bunndekselet og toppdekselet på siden som peker mot deg.

•  Obs: Ikke løft bunndekselet mer enn 1,2 cm.

19. Grip bunndekselet fra begge sider. Pass på at åpningen ikke er på mer enn 1,2 cm.

20. Bruk forsiktig og jevn kraft for å trekke bunndekselet mot deg mindre enn 1,2 cm for å frigjøre fjærfingrene.

•  Obs: Fjærfingrene kan plutselig løsne. Når de løsner, må du passe på at bunndekselet ikke blir dratt over interne deler.

21. Hvil bunndekselet på toppdekselet.

22. Ta av deg hanskene og skyv de to rullene utover.

23. Løft bunndekselet av datamaskinen. Plasser bunndekselet pekende oppover på en ren, flat overflate.

• Merk: Hvis du bare skal bytte ut bunndekselet, går du til monteringstrinn 10.

• Viktig

• Hvis du bytter ut bunndekselet, må du ta vare på det originale bunndekselet frem til reparasjonen er fullført.

• Bruk en sprittusj til å skrive datamaskinens serienummer på innsiden av det nye bunndekselet.

• Et nytt bunndeksel kan ha et rødt rør i lufteringene, som vist. Grip den ene enden av det røde røret og dra det ut av lufteringene. Kast det røde røret.

24. Løft BMU-dekselet av BMU-kortet. Kast BMU-dekselet.

25. Plasser batteridekselet på batteriet. Skyv deretter de svarte flikene inn i klipsene på toppdekselet til du hører et klikk.

26. Skyv ut de fire skyvelåsene.

27. Løft datamaskinen bort fra bunndekselfiksturen.

28. Plasser datamaskinen på en antistatisk overflate.

29. Fjern forsiktig polyesterfilmfliken fra låsespaken til BMU-flekskabelen.

30. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å vippe opp låsespaken.

31. Bruk en antistatisk pinsett til forsiktig å gripe enden av BMU-flekskabelen og skyve den ut av kontakten.

32. Bruk en antistatisk pinsett til forsiktig å flytte til side BMU-flekskabelen. Bruk deretter T5-skrutrekkeren for å fjerne T5-skruen (923-05241) fra enheten for batteriadministrasjon.

Montering

1. Flytt til side BMU-flekskabelen. Deretter bruker du T5-skrutrekkeren for å feste T5-skruen (923-05241) i enheten for batteriadministrasjon.

2. Skyv enden av BMU-flekskabelen inn i kontakten (1). Vipp ned låsespaken (2).

3. Trykk polyesterfilmfliken på låsespaken (3).

4. Plasser datamaskinen i bunndekselfiksturen. Pass på at skjermfestet peker bort fra deg.

5. Skyv de fire skyvelåsene innover. Ikke skyv de to rullene.

6. Hold dekselet til batteriet i kantene, og løft det av toppdekselet.

7. Bruk den svarte pinnen til å fjerne alle rester av skumgummi og lim på BMU-kortet.

8. Fjern den selvklebende baksiden fra det nye BMU-dekselet.

9. Trykk BMU-dekselet på BMU-flekskabelen.

10. Posisjoner bunndekselet slik at frontkanten hviler på hyllen til de to nedre skyvelåsene.

11. Juster bunnen til bunndekselet med ventil/antennemodulen. Pass på at den lange kanten til bunndekselet er plant med det glatte planet til ventil/antennemodulen.

• Viktig: Det skal være like stor plass der bunn- og toppdekselet møtes.

• Merk: Pass på at de to radene med fjærfingre inne i bunndekselet er på linje med metalltappene på veggen til ventil/antennemodulen.

12. Trykk lett på midten av baksiden til bunndekselet mens du sakte skyver opp den røde spaken. Føl fjærfingrene låse seg mens du skyver bunndekselet.

•  Obs: Hvis du skyver den røde spaken for langt, kan det bøye bunndekselet eller skade spakfjæren.

13. Vipp ned spaken så fort de bakre hjørnene på bunndekselet møter de bakre hjørnene på toppdekselet.

14. Ta på hanskene. Deretter bruker du den gripende teksturen på hanskene til å justere bunndekselet forsiktig med skjermfestet og toppdekselet.

• Viktig: Hvis bunndekselet ikke innrettes, skyver du det mot deg og fjerner det. Deretter gjentar du trinn 10 til og med 14.

15. Fire klips i bunndekselet fester det til toppdekselet. Trykk på begge sider av bunndekselet samtidig (1) til du kjenner at sideklipsene klikker på plass. Trykk deretter på de to områdene i midten (2) samtidig for å feste de to gjenværende innvendige klipsene.

16. Skyv de fire skyvelåsene utover.

17. Løft datamaskinen bort fra bunndekselfiksturen.

• Merk: Forsikre deg om at spaken er nede for å beskytte den indre fjæren før du rydder bort bunndekselfiksturen.

18. Sjekk at alle sidene til bunndekselet er innrettet med alle sidene til toppdekselet. Hvis dekslene ikke er innrettet, starter du på nytt med fjerningstrinn 8.

19. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å feste de to korte pentalobe-skruene (1 og 2) i midten av bunndekselet i den viste rekkefølgen.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Sølv (923-05205)

• Stellargrå (923-05202)

20. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å feste de to lange pentalobe-skruene (3 og 4) i de bakre hjørnene til bunndekselet i den viste rekkefølgen.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Sølv (923-05203)

• Stellargrå (923-05200)

21. Bruk pentalobe-skrutrekkeren til å feste de to pentalobe-skruene (5 og 6) i de fremre hjørnene til bunndekselet i den viste rekkefølgen.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Sølv (923-05204)

• Stellargrå (923-05201)

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Systemkonfigurasjon er nødvendig hvis du har installert en ny skjerm, nytt hovedkort, nytt Touch ID-kort eller nytt toppdeksel.

• Hvis du har byttet hovedkortet, vil datamaskinen starte opp i feilsøkingsmodus frem til du har fullført systemkonfigurasjonen.

• Hvis du har byttet Touch ID-kortet, vil det kun fungere som en på-knapp frem til du fullfører systemkonfigurasjon.