Bruk Leggetid til å spore søvn på iPhone

Angi hvor lenge du vil sove hver natt, så vil Klokke-appen minne deg på å legge deg og aktivere alarmen når du må stå opp.

Leggetid-funksjonen er kun tilgjengelig på iOS 13 og eldre versjoner. Hvis du bruker iOS 14 eller nyere, kan du se hvordan du kan spore søvnen din med Apple Watch og bruke Søvn på iPhone.

No alt supplied for Image

Slik angir du leggetid

Første gangen du angir en leggetid, vil Klokke-appen stille deg et par spørsmål:

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.

2. Trykk på Kom i gang og velg innstillingene dine.

3. Trykk på Ferdig.

Når du har angitt en leggetid, gir iPhone deg en påminnelse når det er på tide å gå til sengs, og alarmen aktiveres når det er på tide å våkne.

Slå Leggetid på eller av

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.

2. Trykk på Leggetid eller Våkne under Tidsplan.

3. Slå Leggetidsplan på eller av øverst til høyre.

Dette slår av både påminnelser om leggetid og alarmen.

Endre klokkeslettet og dagene med påminnelser eller alarmer

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.

2. Trykk på Leggetid eller Våkne under Tidsplan.

3. Dra Leggetid-knappen No alt supplied for Image eller Alarm-knappen alarmsymbolet. Mens du drar, blir Leggetid-påminnelsen og Våkne-alarmen oppdatert automatisk.

4. Under Ukedager aktiv trykker du på dagene du vil få påminnelser eller alarmer. Dager som er oransje, er aktive.

Spor søvnhistorikk

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.

2. Bla ned til Analyse, som viser den nylige historikken din.

Hvis du bruker iPhone når du skal være i sengen, blir ikke denne tiden medregnet. Og hvis du slumrer Våkne-alarmen, blir tiden du tilbringer i sengen oppdatert i forhold.

Data fra Leggetid blir også automatisk vist i Helse-appen.

No alt supplied for Image

Slik endrer du innstillingene

1. Åpne Klokke-appen og trykk på Leggetid-fanen.

2. Trykk på Valg øverst til venstre.

3. Dette kan du endre:

• Angi når du vil ha påminnelse om å legge deg.

• Slå Spor tiden i sengen av eller på. Dette gir deg en bedre forståelse av søvnmønstrene dine ved å spore når du bruker iPhone i løpet av natten.

• Slå Ikke forstyrr mens jeg sover av eller på. Når du sover, dempes lyset på låseskjermen, anrop og varsler som kommer når enheten er låst, er lydløse, og varsler går til historikken din.

• Velg en Vekkerklokkelyd for alarmen.

• Juster lydnivået på alarmen.

4. Trykk på Ferdig.

No alt supplied for Image

Slik ser du historikken din i Helse-appen

For å spore søvnanalysen din i iOS 13 åpner du Klokke-appen, trykker på Leggetid-fanen og deretter på «Vis mer i Helse». Søvnanalysen viser hvor lang tid du tilbringer i sengen eller i sovende tilstand.

Leggetid i Klokke-appen sporer tiden du tilbringer i sengen, men ikke hvor mye du sover eller beveger deg. Apple Watch sporer heller ikke søvn eller tid tilbrakt i sengen.

Hvis du vil spore hvor lenge du sover, kan du prøve å bruke søvnsporing med Helse-appen. Du kan også manuelt legge inn hvor mye du sover: Åpne Klokke-appen, trykk på Leggetid-fanen og deretter på «Vis mer i Helse». Trykk på Legg til data øverst til høyre. Finn ut mer om Helse-appen.