De første trinnene for stasjonære Macer

Utfør alltid disse trinnene før du starter en reparasjon:

• Sikkerhetskopier Macen.

• Hvis du skal bytte hovedkortet, må du slå av Finn Mac. Velg Apple-menyen > Systemvalg > Apple-ID. Velg iCloud i sidepanelet. Fjern avmerkingen for Finn Mac. Hvis du ikke får tilgang til Apple-menyen, fortsetter du med følgende trinn.

• Slå av Macen.

• Hvis du ikke klarer å slå av Finn Mac fra Apple-menyen, går du til iCloud.com/find på en annen enhet. Velg Alle enheter. Velg enheten du vil fjerne. Velg deretter Fjern fra konto.

• Dra ut strømledningen både fra stikkontakten og fra baksiden av enheten. Hold strømledningen frakoblet mens enheten repareres.

• Koble alle andre kabler fra enheten.

• Rydd og rengjør arbeidsområdet ditt.

• Ta på en jordingsstropp og fest den til en godt jordet antistatisk matte.

Obs

Elektrostatisk utladning kan skade elektroniske komponenter.

Vær oppmerksom på det følgende når du utfører en reparasjon:

• Håndboken for denne modellen kan vise bilder av andre modeller, men prosedyrene er de samme. Sørg for at du bruker riktig verktøy for modellen du reparerer.

• Ta deg god tid. Les alle instruksjoner og varslinger grundig.

• Magnetisering av skrutrekkerne gjør det lettere å jobbe med små skruer.

• Bruk kun Kapton-teip til å feste kabler og holde dem unna når du fjerner og setter på plass deler.

• Enden av hver flekskabel må være på linje med kontakten. Trykk enden av hver flekskabel inn i kontakten til den klikker på plass, for å sikre at den sitter godt.