Antwoordencentrum voor service aan Apple Watch

Lees meer over de serviceopties, garantie en prijzen voor de Apple Watch.

Hoe kan ik een reparatie aanvragen voor mijn Apple Watch?

Als u problemen hebt met uw Apple Watch, probeert u deze eerst opnieuw te starten. U kunt de Apple Watch ook loskoppelen en vervolgens opnieuw koppelen.

Een Apple Watch opnieuw opstarten
Apple Watch en iPhone loskoppelen
Apple Support-artikelen lezen

Als met deze stappen het probleem niet is opgelost, kunt u uw Apple Watch naar een Apple reparatiecentrum sturen. Als u contact met ons opneemt, geven wij u de verzendinstructies. U kunt ook aan uw erkende Apple serviceprovider of Apple Store-technicus vragen het apparaat voor u op te sturen. Als u de Apple Watch ophaalt, vertellen wij wat ermee gedaan is.

Zorg ervoor dat u uw Apple Watch loskoppelt van uw iPhone voordat u de Watch opstuurt voor service. Als we uw Apple Watch hebben ontvangen, repareren of vervangen we deze zo snel mogelijk. Als u een Apple Watch Edition hebt, neemt u contact op met Apple of maakt u een afspraak bij een Apple Store.

Service aanvragen
Uw Apple Watch voorbereiden op service
Apple Watch en iPhone loskoppelen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg dat u het serienummer van het product, uw Apple ID en uw wachtwoord bij de hand hebt voordat u contact met ons opneemt.

Contact opnemen met Apple
Een Apple Watch identificeren
Het serienummer van een Apple Watch vinden
Een erkende Apple serviceprovider zoeken
Een afspraak bij een Apple Store maken

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie.

De prijzen van Apple voor service buiten garantie bekijken
Uw garantiestatus controleren

Hoelang duurt het?

Bron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple serviceprovider brengen

Uw servicevertegenwoordiger vragen

Meenemen naar een Apple Store-afspraak

Tot 5 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceverzoek controleren

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Apple's Beperkte Garantie biedt dekking voor uw product voor fabricagefouten vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum. De garantieperiode verschilt per model. In de onderstaande tabel ziet u de garantieperiode van uw Apple Watch-model. Onze garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Model

Garantieperiode

Apple Watch Sport

Eén jaar

Apple Watch

Eén jaar

Apple Watch Edition

Twee jaar

Apple accessoires

Eén jaar

Apple WatchEdition-accessoires in de doos

Twee jaar

Onze garantie biedt geen dekking voor schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Apple's Beperkte Garantie lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor mijn Apple Watch kopen?

AppleCare+ voor Apple Watch biedt dekking voor technische support en hardware vanaf de datum waarop u AppleCare+ hebt gekocht. De dekkingsperiode varieert per model. In de onderstaande tabel wordt de extra dekking met AppleCare+ voor uw Apple Watch-model weergegeven.

Model

AppleCare+

Apple Watch Sport

Tot twee jaar

Apple Watch

Tot twee jaar

Apple Watch Edition

Tot drie jaar

AppleCare+ geeft dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade, met per incident een eigen risico. U kunt AppleCare+ samen met uw Apple Watch kopen, of binnen 60 dagen na de aankoop van uw Apple Watch. Bel ons om de staat van uw Apple Watch te controleren en uw aankoopdatum te bevestigen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van AppleCare+ vormen een aanvulling op uw rechten die op grond van de consumentenwetgeving worden verleend.

AppleCare+ voor Apple Watch kopen
De voorwaarden van AppleCare+ lezen

Service buiten garantie

Service valt niet onder de garantie wanneer:

• Uw Apple Watch niet meer onder de in aanmerking komende garantieperiode of dekkingsperiode volgens de consumentenwetgeving valt
  • Uw Apple Watch een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw Apple Watch mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De vervangende Apple Watch staat ingesteld op fabrieksinstellingen en is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid vergelijkbaar is met een nieuw apparaat. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Prijzen van Apple voor service buiten de garantie bekijken
Apple's Beperkte Garantie lezen
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Service voor batterij

Als uw batterij een fabricagefout heeft en onder de dekking van Apple's Beperkte Garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt, voeren we service uit aan uw Apple Watch zonder extra kosten.

Onze garantie biedt geen dekking voor slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan. We bieden service aan de batterij buiten garantie tegen een vergoeding. Als uw Apple Watch wordt gedekt door AppleCare+, krijgt u mogelijk kosteloos batterijservice als de batterij minder dan 80 procent van de originele capaciteit kan vasthouden.

Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijprobleem te vinden. Onze garantie biedt geen dekking voor slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Als uw Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld
Meer informatie over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
De prijzen van Apple voor service aan batterijen buiten de garantie bekijken

Schermschade

Als het scherm van uw Apple Watch per ongeluk beschadigd raakt, kunt u ervoor kiezen uw Apple Watch te laten vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De Apple garantie dekt geen schade veroorzaakt door een ongeluk of verkeerd gebruik. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en de consumentenwetgeving.

De kosten van service aan een onopzettelijk beschadigd scherm zijn afhankelijk van uw Apple Watch-model, eventuele andere schade en uw AppleCare+-dekking.

AppleCare+ geeft dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade, met per incident een eigen risico. U kunt elk incident gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+-dekking hebt, is het tarief voor reparatie buiten de garantie mogelijk van toepassing.

Prijzen voor service van Apple bekijken
Service aanvragen
Meer informatie over AppleCare+ voor Apple Watch

Apple accessoires

Accessoires van Apple worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. De accessoires die meegeleverd worden in de doos met uw product, worden ook gedekt door AppleCare+. Voordat u de Magnetic Charging Case van een Apple Watch Edition inlevert, verwijdert u alle losse onderdelen uit de Case en bewaart u deze. Neem contact op met Apple of een erkende Apple serviceprovider voor servicedetails.

We kunnen helpen met het retourneren of omruilen van accessoires van andere fabrikanten die u bij Apple hebt gekocht. Neem voor service of support contact op met de fabrikant van het accessoire.

Apple's Beperkte Garantie voor accessoires lezen
Contact opnemen met Apple Support
Een erkende Apple serviceprovider zoeken

Voorbereiding voor service aan uw Apple Watch

• Laad uw Apple Watch op.
  • Koppel de Apple Watch los van uw iPhone.
  • Verwijder uw polsband en bewaar deze met uw oplaadkabel en andere accessoires. U hebt deze nodig na de Apple Watch-service.
  • Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Apple Watch en iPhone loskoppelen
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

Als u uw Apple Watch ontvangt, configureert u deze op dezelfde manier als u zou doen bij een nieuwe Apple Watch.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de resterende looptijd van uw Apple garantie of de dekking van het AppleCare-abonnement, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we telkens aan wanneer u service krijgt van ons of van een erkende Apple serviceprovider. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.

Uw Apple Watch configureren

Express Replacement Service

Als u uw Apple Watch onmiddellijk moet vervangen, biedt onze Express Replacement Service snelle levering. We kunnen u direct een vervangende Watch sturen met de verpakking om uw originele product te retourneren.

Express Replacement Service is een voordeel van AppleCare+. De service levert sneller een vervanging, maar dekt geen kosten voor uw product zoals vervangingsvergoedingen of boetes voor te late retournering. Als we uw originele apparaat hebben ontvangen, stellen we deze vergoedingen vast. In de tussentijd kunt u uw vervangende Apple Watch gebruiken.

Meer informatie over Express Replacement Service
Prijzen voor service van Apple bekijken