Antwoordencentrum voor Apple Watch-service

Lees meer over de serviceopties, garantie en prijzen van Apple Watch.

Hoe kan ik mijn Apple Watch laten repareren?

Als u problemen hebt met uw Apple Watch, probeert u deze eerst te herstarten. U kunt de Apple Watch ook loskoppelen en vervolgens opnieuw koppelen.

Een Apple Watch opnieuw opstarten
Apple Watch en iPhone loskoppelen
Lees Apple Support-artikelen

Als met deze stappen het probleem niet is opgelost, kunt u uw Apple Watch naar een Apple reparatiecentrum sturen. Als u contact met ons opneemt, geven wij u de verzendinstructies. U kunt ook aan uw erkende Apple serviceprovider of Apple Store-technicus vragen het apparaat voor u op te sturen. Als u de Apple Watch ophaalt, vertellen wij wat ermee gedaan is.

Zorg ervoor dat u uw Apple Watch loskoppelt van uw iPhone voordat u de Watch opstuurt voor service. Als we uw Apple Watch hebben ontvangen, repareren of vervangen we deze zo snel mogelijk. Als u een Apple Watch Edition hebt, neemt u contact op met Apple of maakt u een afspraak bij een Apple Store.

Vraag service aan
Uw Apple Watch voorbereiden op service
Apple Watch en iPhone loskoppelen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw product en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als u contact met ons opneemt.

Contact opnemen met Apple
Een Apple Watch identificeren
Het serienummer van een Apple Watch vinden
Een erkende Apple serviceprovider zoeken
Maak een afspraak bij een Apple Store

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet wordt gedekt, hangt de prijs af van het type service.

Bekijk de prijzen van Apple voor service buiten garantie
Controleer uw garantiestatus

Hoe lang duurt het?

Bron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple serviceprovider brengen

Uw servicevertegenwoordiger vragen

Meenemen naar een Apple Store-afspraak

Tot 5 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceverzoek controleren

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Apple's Beperkte Garantie biedt dekking voor uw product voor fabricagefouten vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum. De garantieperiode verschilt per model. In de onderstaande tabel ziet u de garantieperiode van uw Apple Watch-model. Onze garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Model

Garantieperiode

Apple Watch Sport

Eén jaar

Apple Watch

Eén jaar

Apple Watch Edition

Twee jaar

Apple accessoires

Eén jaar

Apple Watch Edition-accessoires in de doos

Twee jaar

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Controleer uw garantiestatus
Een aankoopbewijs bijwerken
Lees meer over de consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor mijn Apple Watch kopen?

AppleCare+ voor Apple Watch biedt dekking voor technische support en hardware vanaf de datum waarop u AppleCare+ hebt gekocht. De dekkingsperiode varieert per model. In de onderstaande tabel wordt de extra dekking met AppleCare+ voor uw Apple Watch-model weergegeven.

Model

AppleCare+

Apple Watch Sport

Tot twee jaar

Apple Watch

Tot twee jaar

Apple Watch Edition

Tot drie jaar

AppleCare+ dekt maximaal twee gevallen van onopzettelijke schade, beide met een eigen risico. U kunt AppleCare+ samen met uw Apple Watch kopen, of binnen 60 dagen na de aankoop van uw Apple Watch. Bel ons om de staat van uw Apple Watch te controleren en uw aankoopdatum te bevestigen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van AppleCare+ vormen een aanvulling op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Koop AppleCare+ voor Apple Watch
Raadpleeg de voorwaarden van AppleCare+

Service buiten garantie

Service valt niet onder de garantie wanneer:

• Uw Apple Watch niet meer onder de in aanmerking komende garantieperiode of dekkingsperiode volgens de consumentenwetgeving valt
  • Uw Apple Watch een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw Apple Watch mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De vervangende Apple Watch staat ingesteld op fabrieksinstellingen en is nieuw of gelijk aan nieuw qua prestaties en betrouwbaarheid. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Bekijk de prijzen van Apple voor service buiten de garantie
Lees Apple's Beperkte Garantie
Lees de reparatievoorwaarden van Apple

Service aan de batterij

Als uw batterij een fabricagefout heeft en gedekt wordt door Apple's Beperkte Garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving, voeren we service uit aan uw Apple Watch zonder extra kosten.

Als uw Apple Watch niet wordt gedekt door garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving en wij van mening zijn dat de batterij slechts 80% of minder van de oorspronkelijke batterijcapaciteit behoudt, bieden we onze batterijservice buiten de garantie aan.

Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijprobleem te vinden. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Als uw Apple Watch niet oplaadt of niet kan worden ingeschakeld
Lees meer over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Bekijk de prijzen van Apple voor service aan batterijen buiten de garantie

Schermschade

Als het scherm van uw Apple Watch per ongeluk breekt, kunt u ervoor kiezen uw Apple Watch te laten vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. De Apple garantie dekt geen schade veroorzaakt door een ongeluk of verkeerd gebruik. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en de consumentenwetgeving.

De kosten van service aan een onopzettelijk beschadigd scherm zijn afhankelijk van uw Apple Watch-model, eventuele andere schade en uw AppleCare+-dekking.

AppleCare+ dekt maximaal twee gevallen van onopzettelijke schade, beide met een eigen risico. U kunt elk incident gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+-dekking hebt, is het tarief voor service buiten de garantie mogelijk van toepassing.

Bekijk de serviceprijzen van Apple
Vraag service aan
Lees meer over AppleCare+ voor Apple Watch

Apple accessoires

Accessoires van Apple worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. De accessoires die meegeleverd worden in de doos met uw product, worden ook gedekt door AppleCare+. Voordat u de Magnetic Charging Case van een Apple Watch Edition inlevert, verwijdert u alle losse onderdelen uit de Case en bewaart u deze. Neem contact op met Apple of een erkende Apple serviceprovider voor servicedetails.

We kunnen helpen met het retourneren of omruilen van accessoires van andere fabrikanten die u bij Apple hebt gekocht. Neem voor service of support contact op met de fabrikant van het accessoire.

Lees Apple's Beperkte Garantie voor accessoires
Neem contact op met Apple Support
Zoek een erkende Apple serviceprovider

Voorbereiden op Apple Watch-service

• Laad uw Apple Watch op.
  • Koppel de Apple Watch los van uw iPhone.
  • Uw polsband is verwijderd. Bewaar deze met uw oplaadkabel en andere accessoires. U hebt deze nodig na de Apple Watch-service.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Apple Watch en iPhone loskoppelen
Lees het privacybeleid van Apple

Na service

Als u uw Apple Watch ontvangt, configureert u deze op dezelfde manier als u zou doen bij een nieuwe Apple Watch.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de resterende looptijd van uw Apple garantie of de dekking van uw AppleCare Plan, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple serviceprovider krijgt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.

Een Apple Watch configureren

Express Replacement Service

Als u de Apple Watch direct moet vervangen, kiest u voor onze Express Replacement Service: deze biedt snelle levering. We kunnen u meteen een vervangende Watch sturen met een verpakking om uw originele product te retourneren.

Express Replacement Service is een voordeel van AppleCare+. De service levert sneller een vervanging, maar dekt geen kosten voor uw product zoals vervangingsvergoedingen of boetes voor te late retournering. Als we uw originele apparaat hebben ontvangen, stellen we deze vergoedingen vast. In de tussentijd kunt u uw vervangende Apple Watch gebruiken.

Leer meer over Express Replacement Service
Bekijk de serviceprijzen van Apple