Service en reparatie voor iPod

Lees hier meer over serviceopties, garantie en prijzen voor de iPod.

Hoe kan ik reparatie aanvragen voor mijn iPod?

Apple biedt veel manieren om support en service aan te vragen voor uw iPod. Kies wat het beste bij u past. Onze supportartikelen kunnen mogelijk antwoord geven op uw vraag. We kunnen u ook helpen met batterijen, gebarsten schermen en andere problemen.

Lees Apple Support-artikelen

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw iPod en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt voordat u contact met ons opneemt.

Het serienummer van uw product vinden
Een erkende Apple-serviceprovider vinden
Support aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en we sturen u een verpakking voor uw iPod. U kunt uw iPod naar ons opsturen en wij zullen deze zo snel mogelijk repareren of vervangen. Als u een iPod shuffle of iPod nano hebt, kunt u regelen dat Apple u een vervangend apparaat stuurt voordat u uw originele product naar ons stuurt.

Een reservekopie maken van uw iPod en uw iPod gereedmaken voor service
Een serviceverzoek starten

Inleveren

Als u persoonlijk hulp wilt krijgen, neemt u uw iPod mee naar een van onze erkende Apple-serviceproviders of maakt u online een afspraak bij een Apple Store.

Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u een afspraak maakt als u een iPod touch hebt.

Een erkende Apple-serviceprovider vinden
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie maken van uw iPod en uw iPod gereedmaken voor service

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet is gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie. Als we uw iPod niet kunnen repareren, moet u deze mogelijk vervangen.

Reparatiekosten van Apple bekijken
Uw garantiedekking controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple serviceprovider brengen

Uw contactpersoon vragen

Naar een Apple Store brengen

tot 5 werkdagen

Een inscriptie op de vervanging zetten

10 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

Controleer de status van uw serviceverzoek

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Uw iPod en de accessoires van Apple zijn gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door onze beperkte garantie. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Controleer uw garantiestatus
Een aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over de consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor mijn iPod kopen?

AppleCare+ geeft u vanaf de aankoopdatum van uw iPod touch tot twee jaar deskundige telefonische support en extra hardwaredekking. Ook is er dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade. Elk voorval heeft een eigen risico. Als u geen AppleCare+ bij uw iPod touch hebt gekocht, kunt u dat binnen 60 dagen vanaf de aankoopdatum alsnog doen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple's Beperkte Garantie en van AppleCare+ vormen een aanvulling op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Lees meer over AppleCare+ voor iPod touch

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPod meer dan een jaar oud is
  • Uw iPod een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw iPod mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Als we het apparaat niet kunnen repareren, moet u dit mogelijk vervangen. Uw vervangende iPod is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid vergelijkbaar is met een nieuw apparaat. Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger voor details. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Vergoedingen buiten de garantie van Apple bekijken
Lees Apple's Beperkte Garantie
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Service aan de batterij

Apple's Beperkte Garantie dekt een defecte batterij maar slijtage door normaal gebruik wordt niet gedekt. Mogelijk moeten we uw iPod testen om de oorzaak van het batterijprobleem te vinden.

Als uw batterij een fabricagefout heeft en is gedekt door onze garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving, zullen we deze zonder extra kosten repareren.

Als uw iPod touch is gedekt door AppleCare+ en uw batterij slechts 80 procent of minder van de oorspronkelijke capaciteit kan behouden, repareren we deze kosteloos.

Als service aan uw batterij niet wordt gedekt door de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving, kunnen we uw iPod tegen een vergoeding repareren.

Lees meer over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Bekijk de prijzen van Apple voor service aan batterijen buiten de garantie
Lees meer over AppleCare+ voor iPod touch

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPod is gebarsten, kunnen we dit mogelijk repareren tegen een vergoeding buiten de garantie. Onopzettelijke schade valt niet onder de garantie van Apple. De kosten om een scherm met onopzettelijke schade te repareren, hangen af van het iPod-model, mogelijke aanvullende schade en of u AppleCare+-dekking hebt. Als uw scherm door een fout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en de consumentenwetgeving.

AppleCare+ voor iPod touch geeft dekking voor maximaal twee gevallen van onopzettelijke schade, met per geval een eigen risico. Hier kunt u er een van gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+ hebt, kunt u uw gebarsten scherm laten repareren tegen een vergoeding buiten de garantie.

We voeren een diagnostische test uit om te controleren of uw iPod nog andere reparaties moet ondergaan. Als dat zo is, laten we u dat weten.

Reparatiekosten van Apple bekijken
Een serviceverzoek starten
Lees meer over AppleCare+ voor iPod touch

Apple accessoires

De accessoires van Apple die bij uw iPod worden geleverd, inclusief de lichtnetadapter, worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. Ze worden ook gedekt door het AppleCare Protection Plan of AppleCare+. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple-serviceprovider.

Lees Apple's Beperkte garantie voor accessoires
Contact opnemen met Apple Support
Een erkende Apple-serviceprovider vinden

Voorbereiden op iPod-service

• Maak met iTunes een reservekopie van uw iPod. Voor een iPod touch kunt u ook iCloud gebruiken. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPod opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.

Een reservekopie maken van uw iPod
Een iPod touch gereedmaken voor service
Lees het privacybeleid van Apple

Na service

Als u na de service uw iPod terugkrijgt, herstelt u uw gegevens via de reservekopie.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw Apple garantie of de dekking van uw AppleCare-product, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple serviceprovider krijgt. Dit heeft geen invloed op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Een iCloud- of iTunes-reservekopie op een apparaat terugzetten