Antwoordencentrum voor service aan iPhone

Lees hier meer over serviceopties, garantie en prijzen voor de iPhone.

Hoe kan ik een reparatie aanvragen voor mijn iPhone?

U kunt bij Apple op diverse manieren support en service aanvragen voor de iPhone. Kies wat het beste bij u past. Onze supportartikelen kunnen mogelijk antwoord geven op uw vraag. Of we kunnen u helpen om kapotte beeldschermen te repareren, batterijen te vervangen en andere problemen op te lossen.

Lees Apple Support-artikelen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw iPhone en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als u contact met ons opneemt.

Het model van uw iPhone bepalen
Het serienummer van uw product vinden
Support aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en we zorgen voor de verzending van uw iPhone. Stuur uw iPhone naar ons op en we zullen deze zo snel mogelijk aan u retourneren.

Service aanvragen
Een reservekopie van uw iPhone maken en deze voorbereiden op service

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, brengt u uw product naar een erkende Apple serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Bij de meeste aanbieders kunt u ook rechtstreeks service aanvragen.

Zoek een erkende Apple serviceprovider
Contact opnemen met uw aanbieder
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie van uw iPhone maken en deze voorbereiden op service

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving valt. Als het probleem niet is gedekt, hangt de prijs af van het type reparatie.

Bekijk de reparatieprijzen van Apple
Uw garantiedekking controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron Tijd bij benadering
Versturen naar Apple 6-8 dagen
Naar een erkende Apple serviceprovider brengen Tot 8 dagen*
Naar uw aanbieder brengen Uw contactpersoon vragen
Meenemen naar een Apple Store-afspraak Tot 6 dagen*
*Er kunnen reparatieopties op dezelfde dag beschikbaar zijn.

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceverzoek controleren

Kan ik een iPhone in bruikleen krijgen?

Als u uw iPhone naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider brengt, zullen we proberen deze tijdens uw afspraak te repareren. Bij sommige iPhone-reparaties moet gespecialiseerde apparatuur exact worden gekalibreerd. Als we uw iPhone naar een reparatiecentrum van Apple moeten opsturen, kijken we of u een leentoestel kunt gebruiken terwijl uw iPhone wordt gerepareerd. Voor de meeste reparaties die worden gedekt door Apple's Beperkte Garantie, is een iPhone-leentoestel beschikbaar.

Ons reparatiecentrum zal uw iPhone terugsturen naar uw servicelocatie als deze is gerepareerd. Als u uw iPhone ophaalt, geeft u het leentoestel terug in dezelfde staat als waarin het was toen we het aan u in bruikleen gaven.

Dekking van Apple's Beperkte Garantie

Uw product en de accessoires van Apple worden gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door Apple's Beperkte Garantie. Onze garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Lees Apple's Beperkte Garantie
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Lees meer over de consumentenwetgeving

Kan ik aanvullende dekking voor de iPhone kopen?

AppleCare+ voor iPhone biedt tot twee jaar na de datum waarop u AppleCare+ hebt gekocht dekking voor technische support en hardware. Het omvat tevens Express Replacement Service en dekking voor maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongeluk. Voor elk geval van onopzettelijke schade geldt een eigen risico. Als u geen AppleCare+ bij uw iPhone hebt gekocht, kunt u dat binnen 60 dagen vanaf de aankoopdatum alsnog doen.

U hebt mogelijk ook rechten op grond van de consumentenwetgeving. Onze garantie en van AppleCare+ vormen een aanvulling op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Lees meer over AppleCare+ voor iPhone

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPhone meer dan een jaar oud is
  • Uw iPhone een probleem heeft dat niet onder de garantie of de consumentenwetgeving valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw product mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Uw vervangende iPhone is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid vergelijkbaar is met een nieuw apparaat. Apple's Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Bekijk de prijzen van Apple voor service buiten de garantie
Lees Apple's Beperkte Garantie
Lees de reparatievoorwaarden van Apple

Service aan de batterij

Apple's Beperkte Garantie dekt een defecte batterij maar slijtage door normaal gebruik wordt niet gedekt. Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijprobleem te vinden.

Als uw batterij een fabricagefout heeft en is gedekt door onze garantie, AppleCare+ of de consumentenwetgeving, zullen we deze zonder extra kosten repareren. Als de batterijservice voor uw iPhone niet wordt gedekt, kunnen we uw batterij vervangen tegen betaling.

U krijgt een bijkomend voordeel als u AppleCare+ hebt. Als u gedekt bent door AppleCare+ en de batterij van uw iPhone blijft slechts tot 80 procent of minder opgeladen, zullen we uw product zonder kosten repareren.

Lees meer over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
Bekijk de prijzen van Apple voor service aan batterijen buiten de garantie
Lees meer over AppleCare+ voor iPhone

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPhone kapot is, kunnen we dat mogelijk repareren. De kosten om dit te repareren, hangen af van het iPhone-model, mogelijke aanvullende schade en of u AppleCare+-dekking hebt. Schade die is veroorzaakt door een ongeval of verkeerd gebruik, valt niet onder de garantie van Apple. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en de consumentenwetgeving.

AppleCare+ voor iPhone geeft dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade, met per incident een eigen risico. U kunt een incident gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+ hebt, kunt u uw gebarsten scherm laten repareren tegen een vergoeding buiten de garantie.

We voeren een diagnostische test uit om te kijken of er nog andere reparaties aan de iPhone nodig zijn. Als deze nodig zijn, laten we u dat weten.

Bekijk de reparatieprijzen van Apple
Maak een reparatieafspraak

Apple accessoires

Accessoires van Apple, inclusief de lichtnetadapter, worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. De accessoires van Apple die worden meegeleverd in de doos met uw product, worden ook gedekt door uw AppleCare Plan. Neem voor servicedetails contact op met uw aanbieder, Apple of een erkende Apple serviceprovider.

Lees Apple's Beperkte Garantie voor accessoires
Contact opnemen met Apple Support

Voorbereiden op service aan uw iPhone

• Maak een reservekopie van uw iPhone met iCloud of iTunes. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPhone opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Als u uw iPhone opstuurt, volgt u deze extra stappen:

• Als uw iPhone een simkaart bevat, haalt u deze eruit en bewaart u deze.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.
  • Bekijk onze volledige instructies voor het voorbereiden van uw iPhone op service.

Een reservekopie maken van uw iPhone, iPad en iPod touch
Uw iPhone voorbereiden op service
Lees het privacybeleid van Apple

Na service

Als u uw iPhone na service terugkrijgt, heeft deze mogelijk een nieuw besturingssysteem. Als uw iPhone een simkaart gebruikt, plaatst u deze. Schakel uw iPhone in en volg de stappen op het scherm. Als u de configuratie hebt voltooid, zet u uw gegevens terug vanaf uw reservekopie.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van het AppleCare-abonnement, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u geniet op grond van de consumentenwetgeving.  Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple serviceprovider krijgt.

Een reservekopie terugzetten

Express Replacement Service

We weten hoe afhankelijk u van uw iPhone bent. Als u deze onmiddellijk moet vervangen, biedt onze Express Replacement Service snelle levering. We kunnen u direct een vervangende iPhone sturen met de verpakking om uw originele product te retourneren.

Express Replacement Service is een voordeel van AppleCare+. De service levert uw vervangende iPhone sneller, maar dekt geen kosten voor uw product zoals vervangingsvergoeding of boete voor te late retournering. Als we uw originele apparaat hebben ontvangen, stellen we deze vergoedingen vast. In de tussentijd kunt u uw vervangende iPhone gebruiken.

Lees meer over Express Replacement Service
Bekijk de serviceprijzen van Apple