Antwoordencentrum voor iPad-service

Leer meer over serviceopties, garantie en prijzen voor de iPad.

Hoe kan ik een reparatie aanvragen voor mijn iPad?

Apple biedt veel manieren om support en service aan te vragen voor uw iPad. Kies de optie die het beste bij u past. In onze supportartikelen vindt u mogelijk antwoord op uw vraag. Of we kunnen u helpen bij problemen zoals gebroken schermen of batterijservice.

Apple-supportartikelen raadplegen

Contact met ons opnemen

Neem contact met ons op voor advies van een Apple Support-expert. We helpen u uw probleem op te lossen of we plannen een reparatie. Zorg ervoor dat u het serienummer van uw product en uw Apple ID en wachtwoord bij de hand hebt als u contact met ons opneemt.

Een iPad-model herkennen
Het serienummer of IMEI-nummer op uw iPhone, iPad of iPod touch vinden
Service aanvragen

Opsturen

Neem contact met ons op en we sturen u een verpakking voor uw iPad. U kunt uw iPad naar ons sturen en wij zullen die zo snel mogelijk repareren of vervangen.

Service aanvragen
Uw iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor onderhoud

Inleveren

Als u persoonlijke hulp wilt, neemt u contact op met een erkende Apple-serviceprovider of maakt u online een afspraak bij een Apple Store. Zorg ervoor dat u uw Apple ID en wachtwoord weet voordat u naar uw afspraak gaat.

Een erkende Apple-serviceprovider zoeken
Een afspraak bij een Apple Store maken
Een reservekopie van de harde schijf van uw Mac maken

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen kosten aan verbonden als het probleem onder de garantie, AppleCare+ of het consumentenrecht valt. Als uw probleem niet onder de garantie valt, moet u mogelijk betalen voor de service.

De prijzen van Apple voor batterijen buiten garantie bekijken
Uw garantiestatus controleren

Hoe lang duurt het?

Reparatiebron

Tijd bij benadering

Versturen naar Apple

3-5 werkdagen

Naar een erkende Apple-serviceprovider brengen

Uw servicevertegenwoordiger vragen

Meenemen naar een Apple Store-afspraak

Tot 5 werkdagen

Een inscriptie op de vervanging zetten

Tot 10 werkdagen

Afhankelijk van de plaats waar u service krijgt, kunt u mogelijk de status van uw reparatie online controleren.

De status van uw serviceaanvraag controleren

Dekking van Apple’s Beperkte Garantie

Uw iPad en de accessoires van Apple worden gedurende een jaar vanaf de aankoopdatum gedekt door Apple’s Beperkte Garantie. Apple’s Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Onze garantie dekt geen schade die is veroorzaakt door ongevallen of ongeoorloofde aanpassingen. Zie de garantie voor volledige details. U kunt uw garantiestatus online controleren en uw aankoopbewijs bijwerken als er een fout in onze gegevens zit.

Apple’s Beperkte garantie lezen
Uw garantiestatus controleren
Uw aankoopbewijs bijwerken
Meer informatie over consumentenrecht

Kan ik aanvullende dekking voor mijn iPad kopen?

AppleCare+ geeft u vanaf de aankoopdatum van uw iPad tot twee jaar deskundige telefonische ondersteuning en extra hardwaredekking. Ook is er dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade. Elk voorval heeft een eigen risico. Als u geen AppleCare+ bij uw iPad hebt gekocht, kunt u dat binnen 60 dagen vanaf de aankoopdatum alsnog doen.

U hebt mogelijk ook rechten onder de consumentenwetgeving. De voordelen van Apple’s Beperkte Garantie en van AppleCare+ vormen een aanvulling op uw rechten onder de consumentenwetgeving.

Meer informatie over AppleCare+ voor iPad

Service buiten garantie

De garantie op reparaties vervalt wanneer:

• Uw iPad meer dan een jaar oud is
  • Uw iPad een probleem heeft dat niet onder de garantie of het consumentenrecht valt, zoals onopzettelijke schade of schade die is veroorzaakt door ongeoorloofde wijzigingen

We kunnen uw iPad mogelijk repareren of vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Uw vervangende iPad is een nieuw apparaat of een apparaat dat in prestaties en betrouwbaarheid als nieuw is. Apple’s Beperkte Garantie vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Prijzen van Apple voor reparaties buiten garantie bekijken
Apple’s Beperkte Garantie lezen
De reparatievoorwaarden van Apple lezen

Batterijservice

Als uw batterij een fabricagefout heeft en is gedekt door Apple’s Beperkte Garantie, AppleCare+ of het consumentenrecht, zullen we deze zonder extra kosten repareren. Onze garantie dekt geen slijtage van batterijen die door normaal gebruik is ontstaan.

Mogelijk moeten we uw product testen om de oorzaak van uw batterijproblemen te vinden. Als uw iPad niet wordt gedekt, kunt u ervoor kiezen om deze tegen een vergoeding te laten vervangen.

Als u gedekt bent door AppleCare+ en de batterij van uw iPad slechts tot 80 procent of minder kan worden opgeladen, zullen we uw iPad zonder kosten repareren.

Meer lezen over het verlengen van de gebruiksduur van de batterij
De prijzen van Apple voor batterijen buiten garantie bekijken
Meer informatie over AppleCare+ voor iPad

Schermreparatie

Als het scherm van uw iPad per ongeluk breekt, kunt u ervoor kiezen uw iPad te laten vervangen voor een vergoeding buiten de garantie. Onopzettelijke schade valt niet onder de garantie van Apple. Als uw scherm door een fabricagefout is gebarsten, valt dat onder de garantie van Apple en het consumentenrecht.

De kosten om een scherm met onopzettelijke schade te repareren, hangen af van het iPad-model, mogelijke aanvullende schade en of u AppleCare+-dekking hebt.

AppleCare+ voor iPhone geeft dekking voor maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade, met per incident een eigen risico. U kunt een incident gebruiken voor schermreparatie. Als u geen AppleCare+-dekking hebt, is het tarief voor reparaties buiten de garantie van toepassing.

De prijzen van Apple-service bekijken
Een reparatie starten
Meer informatie over AppleCare+ voor iPad

Apple-accessoires

Accessoires van Apple worden gedekt door onze garantie en de consumentenwetgeving. De accessoires die meegeleverd worden in de doos met uw product, worden ook gedekt door AppleCare+. Neem voor servicedetails contact op met Apple of met een erkende Apple-serviceprovider.

De beperkte garantie voor accessoires van Apple lezen
Contact opnemen met Apple Support
Een erkende Apple-serviceprovider zoeken

Voorbereiding voor service aan uw iPad

• Maak een reservekopie van uw iPad met iTunes of iCloud. U hebt de reservekopie nodig om het materiaal op het apparaat terug te zetten als we uw iPad opnieuw moeten instellen of vervangen.
  • Zorg dat u uw Apple ID en wachtwoord weet.

Als u uw iPad opstuurt, volgt u deze extra stappen:

• Als uw iPad een simkaart bevat, haalt u deze eruit en bewaart u deze.
  • Bewaar uw kabels en andere accessoires als u service krijgt.
  • Bekijk onze volledige instructies voor het voorbereiden van uw iPad op service.

Een reservekopie van een apparaat maken met iCloud of iTunes
Uw iPhone, iPad of iPod touch gereedmaken voor onderhoud
Het privacybeleid van Apple lezen

Na service

Wanneer u uw iPad ontvangt, herstelt u de gegevens van uw reservekopie.

We geven garantie op onze service, inclusief vervangende onderdelen, gedurende 90 dagen of de rest van de looptijd van uw garantie van Apple of de dekking van uw AppleCare Plan, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Dit bieden we telkens aan wanneer u service van ons of van een erkende Apple-serviceprovider krijgt. Dit vormt een aanvulling op de rechten die u volgens de consumentenwetgeving geniet.

Een iCloud- of iTunes-reservekopie op een apparaat terugzetten

Express Replacement Service

We weten hoe afhankelijk u van uw iPad bent. Als u deze onmiddellijk moet vervangen, biedt onze Express Replacement Service snelle levering. We kunnen u direct een vervangende iPad sturen met de verpakking om uw originele product te retourneren.

Express Replacement Service is een extra voordeel dat is inbegrepen bij een AppleCare Protection Plan en bij AppleCare+. De service levert uw vervangende iPad sneller, maar dekt geen kosten voor uw product zoals vervangingsvergoeding of boete voor te late retournering. Als we uw oorspronkelijke apparaat hebben ontvangen, stellen we deze vergoedingen vast. In de tussentijd kunt u uw vervangende iPad gebruiken.

Leer meer over Express Replacement Service
De kosten van Apple-service bekijken