Meldingen aankondigen met Siri op AirPods of Beats

Wanneer je AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri je inkomende meldingen aankondigen van apps zoals Berichten en Herinneringen, en van ondersteunde apps van derden. Vervolgens kun je direct handsfree antwoorden.

Wat je nodig hebt

Je kunt Siri je inkomende meldingen laten aankondigen met een van de volgende koptelefoons:

• AirPods Max

• AirPods (2e generatie) of nieuwer

• AirPods Pro (1e generatie) of nieuwer

• Beats Fit Pro

• Powerbeats

• Powerbeats Pro

• Beats Solo Pro

Je compatibele koptelefoon moet worden gekoppeld met een van de volgende apparaten:

• iPhone met iOS 15 of nieuwer

• iPad met iPadOS 15 of nieuwer

'Kondig meldingen aan' inschakelen

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op 'Meldingen'.

3. Tik op 'Kondig meldingen aan'.

Announce Messages with Siri
  4. Schakel 'Kondig meldingen aan' in.

'Kondig meldingen aan' gebruiken

Als deze functie is ingeschakeld, kondigt Siri inkomende meldingen aan van apps zoals Berichten en Herinneringen, en van ondersteunde apps van derden. Siri leest je inkomende meldingen hardop voor wanneer je koptelefoon is verbonden met je iPhone of iPad, je de koptelefoon draagt en het apparaat is vergrendeld.

Als de app die je gebruikt een melding classificeert als tijdgevoelig of als een direct bericht, speelt Siri een toon af. De melding wordt dan automatisch aangekondigd. Je kunt ook kiezen welke meldingen Siri moet voorlezen:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Kondig meldingen aan'.

2. Tik op 'Berichten'.

3. Selecteer 'Tijdgevoelige en directe meldingen' of 'Alle meldingen'.

Als je het bedieningspaneel op je iPhone of iPad aanpast om meldingen aan te kondigen, kun je het bedieningspaneel gebruiken om de functie snel in of uit te schakelen.

Als je meerdere meldingen tegelijk ontvangt, kun je voorkomen dat Siri ze allemaal aankondigt door een van de oortjes uit je oor te halen of de koptelefoon af te doen.

Meldingen beantwoorden

In apps waarmee je een antwoord kunt sturen, bijvoorbeeld de Berichten-app, kun je reageren op de meldingen die Siri aankondigt op een compatibele koptelefoon of in een voertuig dat CarPlay ondersteunt:

1. Wacht tot Siri de melding heeft voorgelezen. Siri wacht vervolgens op je antwoord.

2. Zeg tegen Siri dat je wilt antwoorden en spreek dan je bericht in. Zeg bijvoorbeeld "Antwoord 'Ik ben onderweg'" of "Zeg tegen haar 'Ik zie je daar'". Als je stopt met spreken, leest Siri het antwoord aan je voor en vraagt dan of je het wilt versturen.

Als je geen aankondigingen van Siri hoort

Als je Siri geen meldingen hoort aankondigen, probeer dan de volgende stappen:

1. Zorg dat je een compatibel apparaat gebruikt.

2. Zorg dat je AirPods of compatibele Beats-koptelefoon met het apparaat zijn gekoppeld in 'Instellingen' > 'Bluetooth'.

3. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen' > 'Kondig meldingen aan' en zorg dat 'Kondig meldingen aan' is ingeschakeld.

4. Zorg dat de iPhone of iPad is vergrendeld en dat het scherm donker is. Siri kondigt geen berichten aan als je het apparaat gebruikt.

Meer informatie

Gebruik meldingen op je iPhone, iPad en iPod touch.