Als je AirPods niet worden opgeladen

Lees hier wat je moet doen als je je AirPods niet kunt opladen.

Aansluitingen controleren

Als je AirPods of AirPods Pro hebt, controleer je of de Lightning-naar-USB-kabel stevig in de oplaadcase en USB-lichtnetadapter zit. Sluit de lichtnetadapter op de juiste manier aan op een stopcontact.

Als je een Qi-compatibele oplader gebruikt met je AirPods of AirPods Pro, controleer je of de kabel stevig in de oplader zit en of het andere uiteinde correct is aangesloten op een stopcontact.

Als je AirPods Max hebt, controleer je of de USB-C-naar-Lightning-kabel stevig in de USB-lichtnetadapter zit. Sluit de lichtnetadapter op de juiste manier aan op een stopcontact.

Je AirPods opladen

Als je AirPods of AirPods Pro hebt, plaats je beide AirPods in de oplaadcase en sluit je het deksel. Laad je AirPods en case ten minste 15 minuten op met de kabel die bij je AirPods is geleverd.

Als je AirPods Max hebt, laad je deze ten minste 5 minuten op met de meegeleverde kabel. Als je de AirPods Max niet gebruikt, bewaar je ze in de Smart Case om ze in een ultra-energiezuinige stand te zetten om de batterij te sparen.

Als je de draadloze oplaadcase hebt voor je AirPods of AirPods Pro en een Qi-compatibele oplader gebruikt, plaats je de case met het statuslampje naar boven. Het statuslampje zou enkele seconden ingeschakeld moeten worden en vervolgens uitgeschakeld moet worden, terwijl het opladen doorgaat. Verplaats de case als het lampje niet wordt ingeschakeld. Als de case nog steeds niet wordt opgeladen, probeer dan de kabel die is meegeleverd met de case te gebruiken voor het opladen.

AirPods en oplaadcases

De batterijstatus controleren

Als je AirPods of AirPods Pro hebt, open je het deksel van de oplaadcase met de AirPods erin en houd je de oplaadcase dicht bij je iOS-apparaat. Als je AirPods Max hebt, open je de Smart Case en houd je de case dicht bij je iOS-apparaat. Naast het batterijsymbool zie je een oplaadsymbool onder je AirPods.

Als je de AirPods nog steeds niet kunt opladen, neem je contact op met Apple Support.

Batterijstatus van AirPods Max