Een iPhone draadloos opladen

Lees hier hoe je een iPhone draadloos oplaadt met Qi-gecertificeerde oplaadaccessoires.

Wat je nodig hebt

Je hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig.

De iPhone heeft een ingebouwde draadloze oplaadfunctie waarmee het apparaat op een eenvoudige en intuïtieve manier kan worden opgeladen. Je iPhone werkt met Qi-gecertificeerde opladers die beschikbaar zijn als accessoires en in auto's, cafés, hotels, luchthavens en meubilair. Qi is een open, universele standaard voor het opladen van apparaten en is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium (WPC).

Veel Qi-gecertificeerde opladers laden een iPhone met de nieuwste versie van iOS Deze opladers zijn verkrijgbaar bij de Apple Online Store en bij Apple Stores.

Bekijk een lijst met Qi-gecertificeerde opladers.

Andere Qi-gecertificeerde opladers hebben mogelijk andere functies en bieden andere prestaties. Neem bij eventuele vragen contact op met de fabrikant.

Draadloos opladen

1. Sluit de oplader aan op een voedingsbron. Gebruik de lichtnetadapter die bij het accessoire is meegeleverd of een lichtnetadapter die door de fabrikant wordt aanbevolen.

2. Plaats de oplader op een vlak oppervlak of op een andere door de fabrikant aanbevolen locatie.

3. Plaats de iPhone op de oplader met het beeldscherm naar boven. Voor het beste resultaat plaats je het apparaat in het midden van de oplader of op de locatie die door de fabrikant wordt aanbevolen.

4. De iPhone begint met opladen enkele seconden nadat je het apparaat op de draadloze oplader hebt geplaatst.

Je ziet het oplaadsymboolhet oplaadsymbool in de statusbalk.

Een iPhone op een draadloze oplader met het oplaadsymbool op het scherm.

Meer informatie

• Voor het draadloos opladen van een iPhone wordt gebruikgemaakt van magnetische inductie. Plaats niets tussen de iPhone en de oplader. Magnetische bevestigingen, magnetische cases of andere objecten tussen de iPhone en de oplader kunnen de prestaties nadelig beïnvloeden of de magneetstrips en RFID-chips in sommige creditcards, beveiligingsbadges, paspoorten en elektronische sleutels beschadigen. Als de case een van deze objecten heeft, verwijder je ze alvorens het apparaat op te laden of zorg je ervoor dat ze zich niet tussen de achterkant van de iPhone en de oplader bevinden.

• Als de iPhone niet of traag wordt opgeladen en de iPhone in een dikke case, metalen case of battery case zit, probeer je de case te verwijderen.

• Als de iPhone trilt, bijvoorbeeld wanneer een melding wordt ontvangen, kan deze worden verplaatst. Hierdoor levert de oplaadmat mogelijk geen stroom meer aan de iPhone. Als dit vaak gebeurt, moet je overwegen om de trilfunctie uit te schakelen, 'Niet storen' in te schakelen of een case te gebruiken om te voorkomen dat het apparaat wordt verplaatst.

• Afhankelijk van welke oplaadmat je hebt, hoor je mogelijk zachte geluiden wanneer de iPhone wordt opgeladen.

• De iPhone kan iets warmer worden wanneer het apparaat wordt opgeladen. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent om de levensduur van de batterij te verlengen. De iPhone hervat het opladen wanneer de temperatuur is gedaald. Zet de iPhone en de oplader op een koelere plaats.

• Je iPhone kan niet draadloos worden opgeladen wanneer deze via USB is aangesloten. Als de iPhone op de computer is aangesloten via USB of als de iPhone is aangesloten op een USB-lichtnetadapter, wordt de iPhone opgeladen via de USB-aansluiting.

• Bij een iPhone 15-model krijg je een melding als je de eerste keer een draadloze oplader gebruikt in de Europese Unie of landen of regio's die deel uitmaken van de Europese Vrijhandelsassociatie. In opdracht van de EU zegt de melding dat draadloos opladen meer stroom kan verbruiken dan bekabeld opladen.

• Met draadloos opladen via MagSafe van Apple wordt er dankzij magnetische uitlijning sneller en efficiënter opgeladen. Draadloos opladen via MagSafe omvat technologieën die energieverspilling verminderen in vergelijking met andere draadloze oplaadmethoden. Meer informatie over de MagSafe-oplader en de MagSafe Duo-oplader.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.