Apps verwijderen op een iPhone, iPad en iPod touch

Lees hier hoe je apps verwijdert op je iPhone, iPad en iPod touch.

Een app verwijderen

1. Houd de app ingedrukt.

2. Tik op 'Verwijder app' symbool Verwijder app.

Een iPhone-scherm met het menu dat verschijnt wanneer je een app ingedrukt houdt. 'Verwijder app' is de derde optie in het menu.
  3. Tik op 'Verwijder app' en tik vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

Houd er rekening mee dat je sommige ingebouwde apps van Apple niet van je apparaat kunt verwijderen. In dat geval wordt de optie om een app te verwijderen niet weergegeven. Hier is een lijst met ingebouwde apps van Apple die je van je apparaat kunt verwijderen. Als het niet lukt een app te verwijderen die niet door Apple is gemaakt, schakel je ouderlijk toezicht uit en probeer je de app opnieuw te verwijderen.

Als je een app ingedrukt houdt op het beginscherm totdat de apps beginnen te bewegen:

1. Tik op het verwijdersymboolGeen alt beschikbaar voor afbeelding in de linkerbovenhoek van de app.

Een iPhone-scherm met een app en het verwijdersymbool linksboven op het appsymbool. Linksboven in het scherm is er ook een knop 'Voeg toe' en rechtsboven een knop 'Gereed'.
  2. Tik op 'Verwijder app' en tik vervolgens op 'Verwijder' om te bevestigen.

3. Tik op 'Gereed'.

Meer informatie

• In iOS 14 kun je apps weghalen van het beginscherm in plaats van ze te verwijderen, zodat ze alleen in de appbibliotheek worden weergegeven. Meer informatie over het gebruik van de appbibliotheek.

• Wanneer je een app verwijdert, worden de in-app-abonnementen die je mogelijk hebt, niet geannuleerd. Wanneer je een app verwijdert, zie je mogelijk de optie 'Annuleer abonnementen'. Lees hoe je je abonnementen opzegt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.