Je zoekgeraakte AirPods terugvinden met Zoek mijn

Met Zoek mijn kun je je AirPods weergeven op een kaart, een geluid afspelen om ze makkelijker te vinden en zelfs de precieze locatie bekijken als ze in de buurt zijn.

1. Open Zoek mijn op je iPhone.

2. Kies je AirPods in 'Apparaten'. Als je AirPods zich niet in de case bevinden, moet je misschien het linker- of rechteroortje kiezen. Voor de AirPods Pro (2e generatie) of nieuwer kun je ook de case kiezen.

Als je AirPods gescheiden zijn, kies dan welk oortje je wilt zoeken.
  3. Zoek je AirPods op de kaart.

Als je AirPods in de buurt zijn, tik je op 'Speel geluid af' en wacht je of je de reeks piepjes hoort.
    • Als ze niet bij je in de buurt zijn, tik je op 'Toon route' om de locatie te openen in Kaarten.

• Als je in de buurt bent, tik je op 'Speel geluid af' en wacht je of je de reeks piepjes hoort.

• Afhankelijk van je AirPods en iPhone zie je misschien ook de optie 'Zoek in de buurt'. Tik erop, wacht tot je AirPods verbinding maken met je iPhone en volg de aanwijzingen om je AirPods te vinden.

Het kan langer duren dan verwacht voordat je iPhone verbinding maakt met je AirPods om een geluid af te spelen of in de buurt te zoeken.

Als je geen iPhone of ander Apple apparaat hebt waarmee je Zoek mijn kunt gebruiken, kun je je AirPods ook zoeken op iCloud.com/find. Dit werkt mogelijk anders en sommige functionaliteit is mogelijk niet beschikbaar.

Als je AirPods 'Offline' zijn of 'Geen locatie gevonden' wordt getoond

• Als je AirPods buiten bereik zijn of moeten worden opgeladen, zie je mogelijk de laatst bekende locatie. Het kan ook zijn dat 'Offline' of 'Geen locatie gevonden' wordt weergegeven.

• Je kunt misschien de route naar de laatst bekende locatie bekijken, maar je kunt geen geluid afspelen en je kunt 'Zoek in de buurt' niet gebruiken.

• Als ze weer online zijn, krijg je een melding op je iPhone (of een ander Apple apparaat waarmee je ze gebruikt).

Als je je AirPods niet kunt vinden

1. Kies je AirPods in Zoek mijn en veeg omhoog.

2. Tik onder 'Geef op als verloren' op 'Activeer'.

3. Volg de stappen op het scherm om je contactgegevens weer te geven aan iemand die je AirPods vindt.

4. Selecteer 'Activeer'.

Wees voorbereid met het Zoek mijn-netwerk en 'Meld indien achtergelaten'

Wil je er zeker van zijn dat je je AirPods de volgende keer vindt?

• Het Zoek mijn-netwerk is een versleuteld, anoniem netwerk van honderden miljoenen Apple apparaten dat je kan helpen bepalen waar je AirPods zich bevinden, ook als ze offline zijn. Apparaten in de buurt sturen de locatie van je zoekgeraakte AirPods veilig door naar iCloud, zodat je kunt zien waar ze zich bevinden. Het is allemaal anoniem en versleuteld om ieders privacy te beschermen. Om er zeker van te zijn dat de functie is ingeschakeld: open op de iPhone 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de knop 'Meer informatie'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast je AirPods, scrol vervolgens omlaag naar 'Zoek mijn-netwerk' en zorg ervoor dat deze optie is ingeschakeld.

• Met 'Meld indien achtergelaten' kan je iPhone of Apple Watch je waarschuwen wanneer je je ondersteunde AirPods achterlaat op een onbekende locatie.

Lees meer over het Zoek mijn-netwerk en je AirPods

Schakel 'Meld indien achtergelaten' in om meldingen te ontvangen als je je AirPods achterlaat

Het Zoek mijn-netwerk wordt niet ondersteund in Zuid-Korea en mogelijk ook niet in andere regio's vanwege de lokale wetgeving.