Als je je Apple TV niet kunt bedienen met de afstandsbediening voor je thuisbioscoop of universele afstandsbediening

Krijg hulp bij het gebruik van de afstandsbediening voor je thuisbioscoop of universele afstandsbediening om je Apple TV te bedienen.

De afstandsbediening voor je thuisbioscoop configureren

De afstandsbediening voor je thuisbioscoop configureren om je Apple TV te bedienen:

1. Voeg je Apple TV toe aan de Woning-app en wijs deze toe aan een kamer.

2. Voeg de afstandsbediening toe aan de Woning-app op je iPhone of iPad en wijs de afstandsbediening toe aan een kamer.

Nadat je de afstandsbediening aan de Woning-app hebt toegevoegd, kun je deze gebruiken om elke Apple TV te bedienen die je in huis hebt.

Als er problemen zijn met de afstandsbediening of als je meer wilt weten over het gebruik van de afstandsbediening om een Apple TV te bedienen, neem je contact op met de fabrikant of ga je naar de website van de fabrikant.

Hulp bij een infraroodafstandsbediening

Als je een infrarood (IR) afstandsbediening wilt gebruiken, vaak een universele afstandsbediening genoemd, moet je Apple TV de IR-signalen leren herkennen die door de afstandsbediening worden gegenereerd. Open Instellingen op je Apple TV. Ga naar 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Leer afstandsbediening kennen' en volg de instructies op het scherm.

Als de volumeregeling niet automatisch werkt, kun je handmatig instellen dat je afstandsbediening het volume van je tv regelt. Open Instellingen op je Apple TV. Ga naar 'Afstandsbedieningen en apparaten' > 'Volumeregeling' > 'Leer nieuw apparaat kennen' en volg de instructies op het scherm.

Zorg dat signalen van de afstandsbediening naar de voorkant van je tv of ontvanger niet worden geblokkeerd. Volumeregeling werkt doorgaans via de IR-sensor* aan de voorkant van het toestel.

Controleren of HDMI-CEC is ingeschakeld

Als je tv of ontvanger HDMI-CEC ondersteunt, gebruikt de Apple TV de HDMI-aansluiting om bediening met de afstandsbediening van je tv of ontvanger mogelijk te maken.

Indien sommige functies niet werken:

1. Controleer of de tv of ontvanger HDMI-CEC ondersteunt. Vraag de fabrikant van de tv om hulp of raadpleeg de handleiding.

2. Controleer of je Apple TV is aangesloten op een HDMI-poort die HDMI-CEC ondersteunt. Raadpleeg de handleiding van je tv om te kijken welke poorten HDMI-CEC ondersteunen.

3. Controleer of HDMI-CEC is ingeschakeld in het menu van de tv of ontvanger. Gebruik de afstandsbediening die bij het apparaat is meegeleverd. Omdat fabrikanten vaak verschillende namen voor HDMI-CEC gebruiken, zoek je naar een instelling die eindigt met Link of Sync. Hier volgen enkele voorbeelden:

• LG: SimpLink

• Philips: EasyLink

• Samsung: Anynet+

• Sharp: Aquos Link

• Sony: BRAVIA Sync

* Hoewel de volumeregeling normaal gesproken reageert op de IR-sensor aan de voorkant van de tv of ontvanger, gebruiken sommige ontvangers in plaats daarvan HDMI-CEC. Als het volume via HDMI-CEC wordt geregeld, is het niet nodig om obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de ontvanger weg te halen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.