Lijst met apparaten van je Apple ID controleren om te zien waar je bent ingelogd

Lees hier welke apparaten worden weergegeven in de lijst met apparaten van je Apple ID, hoe je de gegevens van de apparaten bekijkt (bijvoorbeeld als je wilt weten of het een vertrouwd apparaat is) en hoe je apparaten verwijdert.

Apparaten in zoeken in jouw lijst

Volg de onderstaande stappen om te controleren op welke apparaten je momenteel bent ingelogd met je Apple ID.

Op je iPhone, iPad of Apple Watch controleren waar je bent ingelogd

1. Tik op 'Instellingen' > [je naam] en scrol omlaag.

2. Tik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer, de OS-versie van het apparaat en of het apparaat een vertrouwd apparaat is en kan worden gebruikt om verificatiecodes van de Apple ID te ontvangen. De informatie kan per type apparaat verschillen. Je moet mogelijk beveiligingsvragen beantwoorden om de apparaatgegevens te zien.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-device-list

Op je Mac controleren waar je bent ingelogd

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op je naam. In macOS Monterey of ouder klik je op 'Apple ID'.

macos-sonoma-system-settings-apple-id-device-list
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen. Je moet mogelijk beveiligingsvragen beantwoorden om de apparaatgegevens te zien.

Op je pc controleren waar je bent ingelogd

1. Open iCloud voor Windows.

2. Klik onder je naam op 'Apple ID beheren'.

icloud-for-windows-15-settings-manage-apple-id-callout
  3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer en de OS-versie van het apparaat. De informatie kan per type apparaat verschillen.

Op het internet controleren waar je bent ingelogd

In het gedeelte 'Apparaten' van je Apple ID-accountpagina zie je alle apparaten waarop je momenteel met je Apple ID bent ingelogd, inclusief Android-apparaten, consoles en smart-tv's:

1. Log in bij appleid.apple.com* en selecteer vervolgens 'Apparaten'.

macos-sonoma-safari-appleid-apple-com-devices
  2. Als je de apparaten niet meteen ziet, klik je op 'Bekijk details' en beantwoord je de beveiligingsvragen.

3. Klik op de naam van een apparaat om de informatie van dat apparaat te bekijken, zoals het model, het serienummer, de OS-versie van het apparaat en of het apparaat een vertrouwd apparaat is en kan worden gebruikt om verificatiecodes van de Apple ID te ontvangen. De informatie kan per type apparaat verschillen.

* Afhankelijk van hoe je de Apple ID hebt aangemaakt, moet je mogelijk extra informatie opgeven.

Een apparaat toevoegen aan de lijst

Als je een apparaat aan de lijst wilt toevoegen, moet je inloggen met je Apple ID. Wanneer je met je Apple ID inlogt op een apparaat, wordt dat apparaat vermeld in de lijst. Hieronder lees je waar je moet inloggen:

• In iOS of iPadOS log je op het apparaat in bij iCloud, iMessage, FaceTime, de iTunes Store en de App Store of Game Center. Je kunt dan ook je gekoppelde Apple Watch zien.

• In macOS of Windows 10 en nieuwer log je op het apparaat in bij iCloud.

• Bij Apple TV HD en nieuwer log je op het apparaat in bij de iTunes Store en App Store.

• In Apple TV (derde generatie) en ouder log je op het apparaat in bij de iTunes Store.

Je AirPods worden wel weergegeven in de Zoek mijn-app, maar niet in de lijst met apparaten van je Apple ID. Met 'Zoek mijn' kun je je AirPods uit je account verwijderen.  Apparaten met iOS 7 of ouder of OS X Mavericks of ouder verschijnen niet in de lijst met apparaten.

Een apparaat verwijderen uit de lijst

Als je apparaat zoekgeraakt is, kun je Zoek mijn gebruiken om het apparaat te vinden en extra acties te ondernemen die je kunnen helpen het terug te krijgen en je gegevens veilig te houden.

Als je een apparaat niet meer gebruikt of een apparaat in de lijst niet herkent, moet je het verwijderen uit de lijst.

Als je twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor je Apple ID en je een apparaat verwijdert, kan dat apparaat geen verificatiecodes meer weergeven. Het apparaat heeft dan ook geen toegang meer tot iCloud en andere Apple voorzieningen, waaronder 'Zoek mijn', totdat je opnieuw inlogt met twee-factor-authenticatie. Het apparaat verschijnt pas weer in de lijst als je opnieuw inlogt.

Je kunt een apparaat ook permanent van je accountpagina verwijderen.

Je iPhone of iPad gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Tik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en tik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

2. Lees het bericht dat verschijnt en tik opnieuw om te bevestigen dat je het apparaat wilt verwijderen.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-device-remove-from-account

Je Mac gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Kies in macOS Monterey of ouder het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op je naam. In macOS Monterey of ouder klik je op 'Apple ID'.

3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

macos-sonoma-system-service-apple-id-device-remove-from-account
  4. Lees het bericht dat verschijnt en klik opnieuw om te bevestigen dat je het apparaat wilt verwijderen.

Je pc gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Open iCloud voor Windows.

2. Klik onder je naam op 'Apple ID beheren'.

3. Klik op het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

4. Lees het bericht dat verschijnt en klik opnieuw om te bevestigen dat je het apparaat wilt verwijderen.

Het internet gebruiken om een apparaat te verwijderen

1. Log in bij appleid.apple.com en selecteer vervolgens 'Apparaten'.

2. Selecteer het apparaat om de gegevens ervan te bekijken en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

macos-sonoma-safari-appleid-apple-com-devices-remove-from-account
  3. Bekijk het bericht dat wordt weergegeven.

4. Klik nogmaals om te bevestigen dat je het apparaat wilt verwijderen.

Een apparaat definitief verwijderen van je accountpagina

Als je nog steeds op het apparaat bent ingelogd met je Apple ID, wordt het apparaat mogelijk opnieuw weergegeven op je accountpagina de volgende keer dat het apparaat verbinding maakt met het internet. Als je het apparaat permanent wilt verwijderen van je accountpagina, log je op dat apparaat uit bij iCloud, de iTunes Store en App Store, iMessage, FaceTime en Game Center, of wis je het apparaat.