Een iPhone herstarten

Lees hier hoe je een iPhone uitschakelt en weer inschakelt.

Een iPhone X, 11, 12, 13 of nieuwer herstarten

1. Houd een van de volumeknoppen en de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'zet uit' verschijnt.

De volumeknop bevindt zich aan de linkerkant van het apparaat, en de zijknop aan de rechterkant
  2. Versleep de schuifknop en wacht 30 seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld. Als het apparaat is vastgelopen of niet meer reageert, start je het geforceerd opnieuw op.

3. Om het apparaat weer in te schakelen, houd je de zijknop (aan de rechterzijde van de iPhone) ingedrukt totdat je het Apple logo ziet.

Een iPhone 6, 7, 8 of SE (2e of 3e generatie) herstarten

1. Houd de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'zet uit' verschijnt.

""
  2. Versleep de schuifknop en wacht 30 seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld. Als het apparaat is vastgelopen of niet meer reageert, start je het geforceerd opnieuw op.

3. Om het apparaat weer in te schakelen, houd je de zijknop ingedrukt totdat je het Apple logo ziet.

Een iPhone SE (1e generatie), 5 of ouder herstarten

1. Houd de bovenste knop ingedrukt tot de schuifknop 'zet uit' verschijnt.

De aan/uit-knop bevindt zich aan de bovenkant van het apparaat
  2. Versleep de schuifknop en wacht 30 seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld. Als het apparaat is vastgelopen of niet meer reageert, start je het geforceerd opnieuw op.

3. Om het apparaat weer in te schakelen, houd je de bovenste knop ingedrukt totdat je het Apple logo ziet.

Als je een iPod touch niet kunt herstarten

Lees wat je moet doen als je iPhone is vastgelopen, niet kan worden ingeschakeld of niet reageert.