De externe-schijfmodus gebruiken op je iPod

Als je je iPod niet kunt herstellen of als deze niet wordt herkend in iTunes, kun je proberen de externe-schijfmodus in te schakelen.

Selecteer je iPod-model

De externe-schijfmodus wordt ondersteund op de iPod nano (7e generatie), iPod nano (6e generatie) en iPod-modellen met een Click Wheel, Touch Wheel of Scroll Wheel. De externe-schijfmodus wordt niet ondersteund op de iPod touch of iPod shuffle.

Selecteer je iPod-model en volg de stappen om de externe-schijfmodus te gebruiken. Ga na of je iPod een Click Wheel, Touch Wheel of Scroll Wheel heeft.

iPod nano (6e of 7e generatie)

1. Controleer of de batterij van de iPod nog (gedeeltelijk) is opgeladen.

2. Stel je iPod opnieuw in.

• iPod nano (7e generatie): houd de sluimerknop en thuisknop tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo verschijnt.

• iPod nano (6e generatie): houd de sluimerknop en de knop 'Volume omlaag' tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo verschijnt.

3. Wanneer je het Apple logo ziet, houd je de knoppen 'Volume omhoog' en 'Volume omlaag' tegelijk ingedrukt totdat de externe-schijfmodus wordt ingeschakeld op de iPod.

De iPod nano (7e generatie) en de iPod nano (6e generatie) worden bediend via een Multi-Touch-scherm. Als je een ouder model iPod nano hebt, volg je de stappen voor iPod-modellen met een Click Wheel.

Knoppen op de iPod nano (6e generatie)

iPod nano (6e generatie)

Knoppen op de iPod nano (7e generatie)

iPod nano (7e generatie)

iPod met Click Wheel

Als je iPod een Click Wheel heeft, bevinden de bedieningselementen zich op het wieltje: Menu bovenaan, Afspelen/Pauzeren onderaan en Volgende/Vorige links en rechts. Dit geldt voor iPod classic, iPod met video, iPod photo, iPod nano (5e generatie en ouder) en iPod mini.

iPod met de knoppen op het wieltje

Externe-schijfmodus gebruiken:

1. Leg de iPod op een vlakke ondergrond en controleer of de batterij van de iPod nog (gedeeltelijk) is opgeladen.

2. Zet de vergrendelknop in de vergrendelpositie en weer terug.

3. Houd de menuknop en de selectieknop tegelijk ingedrukt tot je het Apple logo ziet. Zorg ervoor dat de vinger waarmee je op de selectieknop drukt, het Click Wheel niet raakt.

4. Wanneer je het Apple logo ziet, laat je de menuknop en de selectieknop los.

5. Houd de selectieknop en de afspeelknop tegelijk ingedrukt tot je het scherm van de externe-schijfmodus ziet. Druk aan de buitenkant van het Click Wheel op de afspeelknop, niet op de kant bij het midden.

6. Sluit de iPod aan op de computer. Op het scherm van de iPod staat nu 'Niet loskoppelen'. Verbreek de verbinding met de iPod in iTunes voordat je de iPod loskoppelt van de computer.

Je schakelt de externe-schijfmodus uit door de selectieknop en de menuknop tegelijk ingedrukt te houden tot het Apple logo verschijnt.

iPod met Touch of Scroll Wheel

Bij een iPod met Touch Wheel of Scroll Wheel bevinden de knoppen (Vorige, Menu, Afspelen/Pauzeren en Volgende) zich boven of rondom het wieltje.

Externe-schijfmodus gebruiken:

1. Controleer of de batterij van de iPod nog (gedeeltelijk) is opgeladen.

2. Zet de vergrendelknop in de vergrendelpositie en weer terug.

3. Stel je iPod opnieuw in. Houd de afspeelknop en de menuknop tegelijk ingedrukt tot je het Apple logo ziet. Wanneer je het Apple logo ziet, laat je de knoppen los. Vervolgens houd je de knoppen 'Vorige' en 'Volgende' tegelijk ingedrukt tot het scherm van de externe-schijfmodus wordt weergegeven. Als je de iPod opnieuw instelt, worden alle muziek- en gegevensbestanden bewaard, maar kunnen bepaalde aangepaste instellingen verloren gaan.

4. Sluit de iPod aan op de computer. Op het scherm van de iPod staat nu 'Niet loskoppelen'. Verbreek de verbinding met de iPod in iTunes voordat je de iPod loskoppelt van de computer.

Je schakelt de externe-schijfmodus uit door de selectieknop en de menuknop tegelijk ingedrukt te houden tot het Apple logo verschijnt.

iPod met de knoppen boven het wieltje

iPod (met dockconnector)

iPod met Touch of Scroll Wheel

iPod (Touch Wheel) of iPod (Scroll Wheel)

Hulp krijgen

Lees wat je kunt doen als er een rode 'X' wordt weergegeven op je iPod classic of iPod nano (5e generatie of ouder).

Als je de externe-schijfmodus niet kunt gebruiken, moet je iPod misschien worden gerepareerd.