Een Apple Remote met een computer koppelen

Lees hier hoe u een Apple Remote koppelt met een computer.

Als u meerdere Mac-computers, een Apple TV met afstandsbediening of andere apparaten met ingebouwde infraroodontvangers in eenzelfde kamer hebt, kunt u de Apple Remote ‘koppelen’ met een specifiek Apple-apparaat zodat deze geen storing veroorzaakt met andere Apple- of infraroodapparaten in de buurt. (U kunt bijvoorbeeld een of meer Macs, een Apple TV en een op afstand bediende tv in dezelfde kamer hebben.)

Door de koppeling stelt u het ontvangende Apple-apparaat zodanig in dat het slechts met één afstandsbediening kan worden bediend. Lees hier hoe u een Apple Remote koppelt.

Een afstandsbediening koppelen met een Mac:

1. Log in als beheerder bij de Mac.

2. Ga dicht bij de Mac staan (op ongeveer zeven tot tien cm).

3. Wijs de afstandsbediening naar de infraroodsensor aan de voorkant van de Mac.

4. Houd gedurende vijf seconden de knoppen Menu en Volgende van de afstandbediening tegelijkertijd ingedrukt.

5. De Apple Remote is nu gekoppeld met de computer. U ziet in het midden van het scherm even een slot in de vorm van een ketting.

Een koppeling tussen een afstandsbediening en een Mac verbreken:

1. Kies in de menubalk linksboven de optie Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().

2. Kies Beveiliging in het menu Weergave.

3. Klik op het hangslot en voer indien nodig uw beheerderswachtwoord in.

4. Klik op Verwijder koppeling in het paneel Beveiliging.

Gebruik het paneel Beveiliging in Systeemvoorkeuren om de infraroodontvanger uit te schakelen op de Mac (of opnieuw in te schakelen). Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Kies in de menubalk linksboven de optie Systeemvoorkeuren in het menu Apple ().

2. Kies Beveiliging in het menu Weergave.

3. Klik op het hangslot en voer indien nodig uw beheerderswachtwoord in.

4. Klik in OS X Lion v10.7 of hoger rechtsonder op de knop ‘Geavanceerd’.

5. Selecteer het aankruisvak ‘Schakel infraroodontvanger voor afstandsbediening uit’.

6. Klik in OS X Lion v10.7 of hoger op de knop OK.