macOS High Sierra

VoiceOver in- of uitschakelen

Je kunt VoiceOver op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

• Druk op Command + F5. Als VoiceOver is geactiveerd en je op deze toetsen drukt, wordt het programma uitgeschakeld.

• Gebruik Siri. Zeg bijvoorbeeld: "Zet VoiceOver aan" of "Zet VoiceOver uit".

Je kunt VoiceOver ook in- of uitschakelen via het paneel met toegankelijkheidsopties. Om dit paneel weer te geven, druk je op Option + Command + F5. Als je Mac een Touch Bar heeft, kun je ook drie keer snel achter elkaar op Touch ID drukken. Druk in het paneel op de Tab-toets tot je de optie 'VoiceOver' hoort en druk vervolgens op de spatiebalk.