macOS High Sierra

Melding van wijzigingen in voortgang of status

Standaard wordt aangekondigd wanneer de voortgangsbalk of de statustekst in de VoiceOver-cursor verandert. Tijdens de installatie van software hoor je dan bijvoorbeeld 'Installatie 45 procent voltooid' of hoor je getik.

Opmerking: "VO" staat voor de speciale VoiceOver-toets.

Met behulp van de rotor kun je de opties voor statustekst wijzigen terwijl je werkt.

1. Druk op VO + V om de detailniveaurotor te openen.

2. Druk op de toets Pijl-links of Pijl-rechts totdat je "Als status wijzigt" en de huidige instelling hoort.

3. Druk op de toets Pijl-omhoog of Pijl-omlaag totdat je de gewenste instelling hoort.

4. Druk op de Escape-toets of op Fn + Tab om de rotor te sluiten.

Je kunt instellen hoe de wijzigingen worden aangekondigd of het aankondigen van wijzigingen uitschakelen in het paneel 'Aankondigingen' van de categorie 'Detailniveau' in VoiceOver-programma.

Als je overdraagbare voorkeuren op een gastcomputer gebruikt wanneer je de huidige statusinstellingen wijzigt, worden de instellingen bewaard op de schijf met overdraagbare voorkeuren en niet op de gastcomputer.