Touch ID

Dit is een functie voor vingerafdrukherkenning die op sommige Mac-computers beschikbaar is. Met Touch ID kun je je Mac en bepaalde onderdelen die met een wachtwoord zijn beveiligd ontgrendelen. Ook kun je Apple Pay gebruiken om aankopen te doen op het internet of bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store.

Een toetsenbord met bovenaan een Touch Bar; Touch ID bevindt zich aan de rechterkant van de Touch Bar.

Om Touch ID te gebruiken, plaats je je vinger op Touch ID aan de rechterkant van de Touch Bar.

Je configureert Touch ID door Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' te kiezen en op 'Touch ID' te klikken.

Zie het Apple Support-artikel Touch ID gebruiken op een MacBook Pro voor meer informatie over Touch ID.