Mobile Device Management (MDM)

Een dienst waarmee je ingeschreven apparaten op afstand kunt beheren. Als een apparaat eenmaal is ingeschreven, kun je de MDM-dienst via het netwerk gebruiken om de instellingen te configureren en andere taken uit te voeren op het apparaat, zonder interactie met de gebruiker.

Voor beheer worden apparaten ingeschreven bij een MDM-server via een configuratieprofiel voor inschrijving. Dit kan rechtstreeks door de gebruiker worden gedaan. De inschrijving bij MDM van apparaten die eigendom zijn van de organisatie kan geautomatiseerd worden via Apple School Manager. Als een beheerder een MDM-beleid initieert, instellingen wijzigt of een opdracht stuurt, dan ontvangt het apparaat een melding van deze actie via de Apple Push Notification-service (APN's). Met een netwerkaansluiting kunnen apparaten overal ter wereld APNs‑commando's ontvangen.

Met MDM kun je ook inhoud die is aangeschaft via het gedeelte 'Apps en boeken' van Apple School Manager of intern ontwikkelde inhoud distribueren, beheren en configureren.

Om meer te weten te komen over het op grote schaal inzetten van iOS- en iPadOS-apparaten, bekijk je de Apple Platform Deployment.